O femeie dezvaluie secretele unei casnicii de... 73 de ani!

Publicat pe 19.02.2013 la 21:12 Actualizat pe 19.02.2013 la 23:21

Barbara Cooper si sotul

A rezistat 73 de ani alaturi de acelasi barbat. Ea ar spune ca nu a fost o lupta de supravietuire ci o calatorie placuta cu acelasi om timp de cateva decade. Barbara Cooper dezvaluie, la varsta de 94 de ani, cum si-a tinut promisiunea facuta inaintea altarului "pana cand moartea ne va desparti" in cartea "Fall In Love For Life".

1. Nu il lasa pe celalalt pe locul doi: "Nu inteleg cuplurile care zic ca sunt prea obosite sau ocupate ca sa faca dragoste. Cu exceptia celor care fac drumuri sau conduc corporatii, restul au pierdut din vedere ce e important. Nu vrei sa te trezesti la batranete regretand noptile cand ai inventat scuze ca sa nu faci dragoste cu el"

2. "E foarte important sa gandesti inainte sa vorbesti. Daca simti ca o discutie in contradictoriu escaladeaza, trage aer in piept, spune-i celuilalt ca incepi sa te enervezi - poate fara motiv - si ca mai bine va calmati inainte de a continua discutia"

3. Fa-l sa se simta special de fiecare data cand intra intr-o incapere: "Daca vrei ca relatia ta sa supravietuiasca, concentreaza-ti toata atentia asupra partenerului. Cand vine de afara sau de la munca, lasa totul deoparte, uitat-te in ochii lui si spune-i cat te bucuri ca e acum acasa. Gesturile mici conteaza."

4. Nu iti poate implini toate nevoile si e OK. "Unii oameni insala pentru ca simt ca nu sunt destul de rasfatati acasa sau cred ca le lipseste ceva. Cine a spus ca o persoana iti poate implini toate nevoile?! Chiar daca iti lipseste ceva, poti fi fericit, atat timp cat va iubiti si va sprijiniti reciproc"

5. "Cand apare un copil, nu inseamna ca romantismul iese pe fereastra. In clipele libere, poti sa ii arati cat inseamna pentru tine intr-un mod creativ. Ia o patura si faceti un picnic acasa cu vin spumant si fructe; sau ascunde-i mesaje de dragoste printre hainutele copilului. Orice idee e bine-venita".

6. "Cand ai probleme financiare, cel mai important este sa spui adevarul. Suna infricosator? Cu siguranta! Dar ca orice alte secret, cu cat il ingropi mai mult, cu atat devine mai greu de suportat. Odata ce partenerul va intelege ce se intampla, o parte din griji vor disparea si vei avea o povara in minus"

7. "Cred ca multe mariaje se destrama atunci cand unul dintre parteneri incepe sa il ia pe celalalt ca un lucru care i se cuvine. Atunci cand unul din ei ajunge acasa si il ignora pe celalalt apare o problema. Una e sa te relaxezi, alta e sa nu il bagi in seama pe cel pe care il iubesti"

8. Nu reveni niciodata la cearta trecuta: "Nu am adus niciodata vorba despre certurile din trecut atunci cand eram fericiti"

9. Nu te lasa condusa de furie: "Cand esti pe punctul sa izbucnesti de nervi, esti in stare sa zici orice numai ca sa il ranesti pe celalat, desi il iubesti foarte mult. Gaseste, mai bine, o metda de a te calma. Eu imi aduceam aminte de prostiile pe care le-am facut, tu poti sa fredonezi o melodie linistitoare sau sa-ti amintesti de primul vostru sarut, orice lucru care te ajuta sa iti tii emotiile in loc".

foto: facebook.com/theogs

În articolul

O femeie dezvaluie secretele unei casnicii de... 73 de ani!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x