Sexul copilului - determinat de dieta mamei?

Publicat pe 23.03.2011 la 12:11 Actualizat pe 23.03.2011 la 12:12

Sexul copilului este determinat in momentul conceptiei si nimic din ceea ce va face mama pe durata sarcinii nu poate schimba acest lucru. Dar se pare ca sexul copilului poate fi influentat prin alimentatia pe care o are femeia inainte de a ramane insarcinata.

Dupa zeci de ani de cercetari, exista nenumarate controverse in ceea ce privesc factorii care determina sexul copilului. Anumiti cercetatori sustin ca o dieta prenatala bogata in potasiu si sodiu ce include legume, banane, peste si carne favorizeaza conceperea unui baietel.


O dieta bogata in calciu si magneziu ce include lapte, fasole, cereale, branzeturi si nuci poate favoriza conceperea unei fetite. Insa pentru ca aceste diete nu pot fi cu adevarat dovedite din cauza numarului relativ mic de reusite, cel mai bun sfat este ca mama sa manance cat mai sanatos inainte si pe tot parcursul sarcinii.


Nu este recomandat ca femeia sa isi schimbe in mod dramatic dieta in incercarea de a avea in mod specific un baietel sau o fetita, in special daca face acest lucru fara a cere sfatul medicului. Ar putea sa se alimenteze intr-un mod dezechilibrat si sa aiba mai apoi alte carente.


Este important ca vitaminele si mineralele sa nu fie luate dupa ureche, ci atunci cand este necesar, pentru ca o cantitate prea mare poate duce la anormalii care sa nu permita o dezvoltare normala a sarcinii. Acelasi lucru este valabil si cu numarul de calorii.


La fel de importanta este si sanatatea tatalui in momentul conceperii si trebuie sa se tina cont de faptul ca o dieta alimentara dezechilibrata, fumatul si consumul ridicat de alcool afecteaza calitatea spermei.


Foto: bestwaytogetpregnantfast.net

În articolul

Sexul copilului - determinat de dieta mamei?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x