15 alimente care te CALMEZAZĂ
Publicat pe 05.08.2014 la 17:55 Actualizat pe 05.08.2014 la 17:58
Stresul și anietatea nu sunt altceva decât o invitație la dezastru. Dacă vrei însă să fii calmă, relaxată și să scapi de stres, mănâncă alimentele enumerate mai jos.
Stresul și anietatea nu sunt altceva decât o invitație la dezastru.
Dacă vrei însă să fii calmă, relaxată și să scapi de stres, mănâncă alimentele enumerate mai jos.
Ciocolata
Îți poți satisface pofta de ducle cu o ciocolată neagră. Îți va ridica nivelul de dopamină din creier, iar tu te vei simți relaxată și nestresată.
Nucile
Conțin seleniu, un mineral a cărui deficiență cauzează anxietate și oboseală. De aceea, o mână de nuci te va ajuta să rămâi calmă.
Spanacul
Alimental preferat al lui Popeye este bogat în magneziu. Un dozaj corect de vitamina A, C și fier, te vor face să te simți bine.
Pastele
Cele făcute din cereale integrale conțin magneziu. Lipsa acestuia duce la stres.
Pâinea din cereale integrale
Are același efect ca și pastele, reducerea deficitului de magneziu.
Deci asigură-te că faci sandvișuri cu ea. Va îndepărta stresul.
Coacăzele
Sunt niște fructe delicioase pline de antioxidanți ce ne eliberează de stres.
Migdalele
Conțin zinc și vitamina B12 ce mențin balanța unei stări bune.
Ceaiul verde
Nimic nu ne calmează mai bine decât o ceașcă de ceai verde la începutul zilei. De fapt, efectele se vor vedea imediat.
Peștele
Somonul și macroul sunt bogați în acizi grași Omega 3, seleniu și triprofan ce ne ajută să ne calmăm.
Ovăzul
Crește nivelul de serotonină necesar corpului, descrește nivelul de cholesterol, păstrându-ne mintea calmă pe tot parcursul zilei.
Laptele
Surpsinsă? Ei bine, laptele conține și el triptofan ce ridică nivelul de serotonină.
Broccoli
Mergi pe verde! Are potasiu și te scapă de oboseală.
Kiwi
Inclusiv aceste fructe transformă triptofanul în serotonină, reduce anxietatea, deci eliberează creierul.
Bananele
Bogate în fibre, ele reduc riscul de a avea gaze și cresc șansele de a rămâne calmă, nestresată.
Orezul
Este un acrbohidrat ce are un efect imediat, de calmare, este ușor de digerat și are puține grăsimi.