3 alimente care cresc riscul de depresie
Publicat pe 23.03.2014 la 13:13 Actualizat pe 23.03.2014 la 15:38
Având tot mai multe opțiuni în ceea ce privește alimentația ar trebui să însemne că oamenii au un meniu variat și posibilitatea de a face alegeri sănătoase diverse. Însă pentru mulți dintre noi alegerile se fac pe criterii ce țin de ce este mai la îndemână, mai rapid, mai gostos, dar nu neapărat și ce este mai sănătos.
Având tot mai multe opțiuni în ceea ce privește alimentația ar trebui să însemne că oamenii au un meniu variat și posibilitatea de a face alegeri sănătoase diverse. Însă pentru mulți dintre noi alegerile se fac pe criterii ce țin de ce este mai la îndemână, mai rapid, mai gostos, dar nu neapărat și ce este mai sănătos. Iar acest lucru nu înseamnă doar kilograme în plus ci și un risc mai crescut de depresie. Trei tipuri de alimente pot fi cu adevărat necive atunci când sunt consumate foarte des:
Cerealele rafinate
Pastele sunt o gustare rapidă, ideală pentru cei care au un program încărcat. Însă împreună cu orezul alb și cu covrigii, ele sunt alimente inflamatoare ce cresc predispoziția spre depresie.
Sucurile carbogazoase
Când ți-e sete, alegi un pahar cu apă sau unul cu suc? Mai ales când ești în oraș e mult mai tentant să alegi o cola. Însă pe lângă faptul că această băutură nu este tocmai sănătoasă, tot ea crește și riscul de a suferi de depresie.
Alimentele de tip fast-food
Cei care mănâncă fast-food sunt cu 51% mai predispuși să dezvolte o depresie decât cei care evită astfel de alimente. Aici sunt incluse produsele de patiserii, hamburgerii, pizza și hot dogs.
Reține însă că dacă le consumi în cantități moderate, ele nu îți vor afecta starea de sănătate. Dacă ele fac parte din meniul tău zilnic însă, un alt aspect de care trebuie să ții cont este că probabil nu consumi suficiente alimente sănătoase și poți suferi de anumite carențe.
Foto: hepta.ro