3 alimentele care te scapă de sindromul premenstrual
Publicat pe 24.11.2014 la 08:48 Actualizat pe 24.11.2014 la 09:28
Orice femeie trece prin perioada neplăcută a menstruației lună de lună. În vreme ce multe încearcă să combată balonarea și durerile cu perne sau sticle cu apă caldă, soluția pare a fi și în alimentație. Consumul unor produse poate reudce considerabil efectele sindromului premenstrual
Orice femeie trece prin perioada neplăcută a menstruației lună de lună. În vreme ce multe încearcă să combată balonarea și durerile cu perne sau sticle cu apă caldă, soluția pare a fi și în alimentație. Consumul unor produse poate reudce considerabil efectele sindromului premenstrual.
1. Brânza - studiile au arătat că femeile care suferă de sindromul premenstrual au nivelul de calciu mai mic în timpul ovulației. Ai grijă să beneficiezi de cantitatea recomandată de calciu zilnic - experții spun că doar 10 la sută dintre noi obțin asta din alimentație. Femeile sub 50 de ani au nevoie de 1000 mg în timp ce doamnele de peste 50 de ani, au nevoie de 1200 mg.
2. Ananasul - acest fruct are trei beneficii importante. În primul rând, constituie o sursă de mangan, în lipsa căruia se pot instala efectele sindromului premenstrual. În al doilea rând, ananasul și alte fructe și legume bogate în apă pot ajuta la ameliorarea balonării. În ultimul rând, fructul poate fi o soluție pentru a reduce intensitatea nevoii de dulce, care se intensifică în această perioadă. Consumă-l cu 7-10 zile înainte de menstruație.
3. Migdalele - acestea sunt o sursă excelentă de magneziu, un alt mineral care reduce sindromul premenstrual. Studiile au demonstrat că acesta te scapă de durerile de cap și îți îmbunătățește starea de spirit, reducând retenția de apă. Consumați aproximativ 22 de migdale pe zi și optați pentru alimente precum quinoa, dovleac sau semințe de floarea soarelui pentru a crește cantitatea de magneziu.