Cele mai sănătoase 4 ceaiuri și beneficiile lor

Publicat pe 24.08.2020 la 11:55 Actualizat pe 23.11.2020 la 19:27

În majoritatea cazurilor atribuim ceaiul cuvântului sănătate. De la gripă, răceala sau alte afecțiuni, cu toții vedem un remediu în ceai.

În majoritatea cazurilor atribuim ceaiul cuvântului sănătate. De la gripă, răceala sau alte afecțiuni, cu toții vedem un remediu în ceai. Lucru care nu este deloc fals, acesta fiind folosit de secole ca stimulator al sănătății. Fiecare ceai are o anumită întrebuințare și previne un tip diferit de boală, afecțiune în timp. Aceste 4 tipuri de ceaiuri conțin toate propietatea de antioxidant, dar fiecare acționează diferit și pe o anumită zonă.

4 ceaiuri și beneficiile lor

1.Ceaiul verde matcha

Ceaiul matcha este un ceai de origine asiatică, de recomandat cel făcut în Japonia deoarece ceaiul nu trece prin procese de prăjire, ci prin aburire. Este considerat cel mai puțin procesat ceai dintre toate, dat fiind faptul că frunzele sunt recoltate, uscate și puse la presat imediat.

Matcha îmbunătățește funcțiile creierul și previne cancerul. Datoriă faptului că acest tip de ceai conține antioxidanți, de 137 de ori mai mulți decât ceaiul verde infuzat, combate radiațiile libere și îmbătrânirea prematură a celulor. De asemenea, menține nivelul de oxigen din creier în parametrii optimi, și previne demența și tulburările cognitive.

2.Ceaiul negru

Aceste tip de ceai ocupă primul loc pentru cel mai consumat ceai din lume, reprezentând 75% din consum. Ceaiul negru conține cea mai mare concentrație de cofeină dintre toate ceaiurile, fiind consumat ca alternativă pentru cafea.

Ceaiul negru scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea inimii. Ajută în scăderea colesterolului LDL datorită proprietăților de antioxidant, motiv pentru care apără și buna funcționare a inimii.

3.Ceaiul oolong

Nu este un tip de ceai prea popular, puțin fiind cei care cunosc beneficiile și gustul acestui ceai. Ironic este faptul că acest ceai este o combinație între ceaiul verde și cel negru. Aromele de ceai oolong variază mult în funcție de diferitele stiluri și regiuni în care acesta e produs. Aromele pot varia de la dulce și fructat până la lemnos și gust de nuci.

Beneficiile ceaiului oolong sunt următoarele: gestionarea greutății

Pe lângă cele două ceaiuri de mai sus, oolong este semi-antioxidant, cu toate acestea este un incredibil accelerator al metabolismului, ajutând corpul să piardă în greutate. Oamenii de știință au demonstrat că acest ceai crește adrenalina, astfel provocandu-se reducerea de grăsimi.

4.Ceaiul alb

Precum ceaiul verde, și ceaiul alb este supus unui număr extrem de mic de proceduri. Se culege și se pune direct la soare la uscat. Ceaiul alb este de o culoare deschisă, pal gălbuie și prezintă un profil delicat de aromă. Poate fi fructat și floral sau ușor picant și vegetal în funcție de originea sa.

Ceaiul alb menține sănătatea pielii și a părului. Un puternic antioxidant, ceaiul alb, protejează celulele pielii împotriva oxidării și elimină radicalii liberi care duc la îmbătrânirea prematură. Menține pielea netedă și sănătoasă datorită cantității mari de fenoli, care stimulează producția de colagen și elastină.

Sursă: matchacha.ro

Citește și: Beneficiile germenilor de grâu Echinaceea: 7 beneficii asupra corpului nostru

În articolul

Cele mai sănătoase 4 ceaiuri și beneficiile lor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x