Beneficiile germenilor de grâu

Publicat pe 21.08.2020 la 14:26 Actualizat pe 21.08.2020 la 14:31

Profimedia

Germenii de grâu sunt rar întâlniți în alimentația noastră, excepția fiind făcută de iubitorii de sport și nutriție. Ceea ce nu știe majoritatea este că acești germeni sunt foarte hrănitori și benefici pentru noi. Germenii constituie partea cea mai nutritivă din grâu, alcătuind 2.5 % din greutatea totală a bobului. Este partea centrală a bobului și este considerat “embrionul” bobului de grâu.

Beneficii

Germenii de grâu combat bolile cardiace

Acești nutrienți conțin o gamă largă de vitamina B, E, magneziu și fosfor. Astfel, sunt foarte utili în lupta contra nivelului crescut de colesterol. Germenii sunt folosiți în diete alimentare și sunt recomandați mai ales pentru persoanele care suferă de boli cardiace. Poți folosi acești nutrienți și pentru îmbunătățirea circulației, echilibrând oxigenarea corpului.

Sunt foarte buni pentru diete de slăbit

Datorită fibrelor naturale și grăsimilor nesaturate pe care germenii de grâu îi conțin sunt o resursă bogată pentru corpul uman. Te ajută să slăbești prin faptul că sunt extrem de sățioși, dar nu se depun datorita vitaminei B pe care o conțin care ajută la digestie.

Germenii de grâu protejează mușchii, sângele, plămânii și ochii

Previn formarea cheagurilor de sânge și contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Cum poți consuma germenii de grâu

Ceea ce nu știe foarte multă lume este că ei pot fi consumați direct în forma lor brută, dar se păstrează foarte greu după desfacere. Cu toate acestea este un excelent echilibrator de gust. Folosește-i în prepararea pâinii, clătitelor, plăcintelor, prăjiturilor și chiar în iaurtul de dimineață.

Sursă: csid.ro, revobio

Citește și: Echinaceea: 7 beneficii asupra corpului nostru Dieta disociată – Cum slăbim sănătos?

În articolul

Beneficiile germenilor de grâu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp