5 lucruri pe care femeile incredibil de sănătoase le fac în fiecare zi până la 9 a.m.

Publicat pe 25.01.2016 la 14:01

Alarma sună și apăsăm butonul de snooze. Repetăm mișcarea de cel puțin trei ori până să deschidem ochii, ne prelingem ușor din pat, ne strecurăm sub picăturile enervante ale dușului, ne îmbrăcăm cu haine semi-șifonate și ieșim din casă. Nu avem răbdare să ajungem la birou și ne luăm din drum o cafea to go, care să ne deschidă ușor-ușor pleoapele grele. În fiecare dimineața ne promitem că a doua zi vom face lucrurile diferit.

Alarma sună și apăsăm butonul de snooze. Repetăm mișcarea de cel puțin trei ori până să deschidem ochii, ne prelingem ușor din pat, ne strecurăm sub picăturile enervante ale dușului, ne îmbrăcăm cu haine semi-șifonate și ieșim din casă. Nu avem răbdare să ajungem la birou și ne luăm din drum o cafea to go, care să ne deschidă ușor-ușor pleoapele grele. În fiecare dimineața ne promitem că a doua zi vom face lucrurile diferit.


Doctorii insistă că o trezire atât de stresantă a câte 5 alarme insistente, ațipiri, treziri și negocieri somnoroase cu ceasul, transmite o stare de stres asupra întregii zile și nu este un obicei benefic. Din fericire, există câteva trucuri care ne pot reseta într-un mod sănătos rutina din fiecare dimineață.


1. Stabilește un program de somn și ține-te de el

Elimină haosul și stresul stabilind o oră fixă de somn și respectând-o. Sună mai degrabă a regulă pentru copii, însă corpul nostru își iese din ritm dacă într-o seară ne culcăm la 22:00 și în următoarea la miezul nopții. Acest obicei nesănătos te stoarce de-a dreptul de energie. La copii funcționează, de ce să nu încerci și tu să ai un program fix de somn ca a doua zi să pari de neoprit? Atrage în noua ta rutină și pe restul oamenilor și necuvântătoarelor din casă iar somnul va fi cu totul și cu totul lin.

2. Pentru femeile active și sănătoase, ziua începe la 6 a.m.

Când te trezești odată cu găinile, înseamnă că îți rezervi suficient timp să-ți îndeplinești toate sarcinile matinale iar faptul că nu ești pe grabă îți va schimba cu totul întregul ritm al zilei. Bifează niște pași care te ajută să îți concretizezi un momentum și restul activităților din ziua în curs vor urma același proces eficient. Începe cu făcutul patului, aerisitul camerei, dușul de dimineață, aranjatul și pregătirea unui mic dejun rapid. Pe realsimple.com, găsești 10 idei delicioase de gustări care se prepară și se consumă în mai puțin de 10 minute.

3. Apa, elementul care îți activează metabolismul

Ține cont de faptul că nu ai băut apă de ore bune, de dinainte de adormi. Apa este elementul cheie care îți activează metabolismul. Bea apă imediat ce ai făcut ochi și vei simți cum întregul organism pare să se trezească mai rapid. Dincolo de asta, potrivit publicației steptohealth.com, apa ajută la eliminarea toxinelor acumulate și la purificarea tenului și a pielii. Adaugă și zeamă de lămâie în paharul din fiecare dimineața iar kilogramele în plus nu vor ști ce le atacă.

4. O dimineața perfectă are nevoie de mișcare

Exercițiile matinale, contrar opiniei generale, nu te epuizează, dimpotrivă; îți dau energie, satisfacția unui lucru făcut pentru tine și, desigur, încredere. Studiile arată că în cazul dezvoltării unui obicei de a face sport dimineața în mod consecvent, rezultatele sunt mai rapide. Cedric Bryant, specialist de la American Council on Exercise, susține că, nefiind întrerupți și distrași, oamenii care fac mișcare dimineața, o fac mai conștiincios.

5. 10 minute de citit în fiecare dimineață te ajută să intri rapid în ritmul de lucru

Cititul în fiecare dimineața are un număr de beneficii, de la a-ți da răgazul să creezi un timp al tău de eliminare a stresului, până la a-ți programa creierul să intre în ritmul de lucru dorit. Cititul este o plăcere, dar cum faci să nu te întinzi mai mult de 10 minute cu acest obicei? Ei bine, ai avea alarma de la telefon, deja ai aflat la începutul materialului, dar aceasta te va stresa și îți va compromite toate eforturile unui debut matinal zen.


Bazează-te pe o soluție clasică și, totodată, care imprimă o atmosferă de meditație. Un ceas danez Skagen, cu design minimalist, ca cele de aici, te va ajuta să dai măsură timpului rezervat pentru citit și te va relaxa cu tic-tac-urile demne de o sesiune de hipnoză epică sau lirică… depinde ce îți place să citești.

În concluzie, poți să-ți schimbi oricând rutina de dimineața ca să fii zen și productivă întreaga zi. Totul trebuie să pornească din tine.


Sursa foto: picjumbo.com, pixabay.com


În articolul

5 lucruri pe care femeile incredibil de sănătoase le fac în fiecare zi până la 9 a.m.

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x