5 motive pentru a face sport

Publicat pe 11.05.2011 la 16:40

Ai nevoie de motivatie pentru a face gimastica? Vrei sa te simti mai bine, sa ai mai multa energie si poate chiar sa traiesti mai mult? Exercitiile fizice iti pot imbunatati calitatea vietii!

Meritele gimnasticii, de la prevenirea bolilor cronice pana la imbunatatirea respectului de sine, sunt greu de ignorat. Toate aceste beneficii pot fi ale tale, indiferent de varsta, sex sau abilitate fizica. Inca nu te-am convins? In acest caz, citeste mai departe si vei vedea cum un program regulat de antrenament fizic iti poate imbunatati viata.

1. Exercitiile fizice combat bolile cronice. Activitatea fizica practicata regulat intareste muschiul inimii si optimizeaza circulatia sangelui, creste colesterolul „bun" (HDL), scade tensiunea arteriala si colesterolul „rau". In plus, ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, a osteoporozei si a anumitor forme de cancer. Specialistii spun ca durata exercitiului fizic este mult mai importanta decat intensitatea acestuia. Chiar daca efectele favorabile cresc odata cu durata exercitiului, orice efort minim este benefic.


2. Exercitiul fizic te ajuta sa slabesti. Daca vrei sa ai un corp ca al vedetelor de la televizor renunta la timpul petrecut in fotoliu in fata micului ecran in favoarea unei plimbari in parc sau fa 30 de minute de gimnastica usoara chiar la tine acasa. Explicatia este cat se poate de simpla - atunci cand te misti, arzi calorii. Cu cat antrenamentul este mai intens, cu atat vei arde mai multe calorii si iti va fi mai usor sa-ti controlezi greutatea.

2011/05/11//282805-hepta_427858.jpg

Daca ti-e greu sa urmezi un program fix, incearca sa inlaturi sedentarismul din viata ta facand cateva lucruri care, desi par banale, ajuta la arderea caloriilor. Opteaza pentru urcatul pe scari in detrimentul liftului, fa o plimbare in timpul pauzei de masa, in timpul reclamelor publicitare fa cateva sarituri sau genuflexiuni, din ora in ora dezmorteste-ti picioarele si plimba-te un pic prin birou.


3. Exercitiul fizic iti imbunatateste buna dispozitie. Dupa o zi stresanta la birou, un antrenament la sala sau o alergare usoara de 30 de minute sunt ideale pentru a te calma. Miscarea determina eliberarea unor substante numite endorfine, care induc buna dispozitie. Starea de bine care urmeaza dupa activitatea fizica este frecvent descrisa ca energizanta si „euforizanta".


4. Exercitiul fizic te ajuta sa dormi mai bine. Conform expertilor, unul dintre principalele motive ale insomniei este sedentarismul. Exercitiul fizic reprezinta poate cel mai eficient tratament pentru prevenirea si combaterea insomniilor. Doar 30 de minute de miscare pe zi sunt suficiente pentru a avea un somn linistit si adanc.


5. Miscarea fizica poate fi distractiva. Nu stii ce sa faci intr-o dupa-amiaza de sambata? Cauta o activitate care sa se potriveasca intregii familii. Gimnastica nu trebuie sa fie o corvoada. Inscrie-te la niste cursuri de dans, organizeaza un meci de fotbal sau baschet impreuna cu prietenii, fa-ti un abonament la un club cu pisicina, mai ales pe timpul verii. Gaseste o activitate care sa-ti placa si nu-ti va mai ramane decat sa te bucuri de o viata sanatoasa.

Foto: Hepta

În articolul

5 motive pentru a face sport

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"N-am văzut de când sunt așa ceva!" Potop cu grindină în Prahova. Mașini înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, la Vâlcănești
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Mădălina Ghenea a anunţat de Paşte că s-a despărţit de iubitul său milionar: „Vă rog să ne respectaţi intimitatea”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x