Ai grijă de tine! 8 greșeli pe care le faci la duș!

Publicat pe 08.12.2014 la 12:10 Actualizat pe 08.12.2014 la 12:35

Chiar dacă este mediul în care devenim mai curați, dușul poate ascunde mulți inamici invizibili, precum bacteria. Iată câteva greșeli pe care ar fi bine să nu le mai repeți data viitoare când faci duș

hepta

Chiar dacă este mediul în care devenim mai curați, dușul poate ascunde mulți inamici invizibili, precum bacteria. Iată câteva greșeli pe care ar fi bine să nu le mai repeți data viitoare când faci duș.

1. Nu îți înlocuiești lufa sau buretele de baie. Din păcate, ambele sunt pline de bacterii. Ar trebui să le folosești de maxim trei, patru ori înainte să le speli cu apă fierbinte sau să le înlocuiești.

2. Te exfoliezi zilnic. Ai putea crede că dacă faci asta zilnic scapi de grăsimea corporală sau de pielea moartă. În realitate se petrece contrariul. Exagerarea cu spălatul sau exfoliatul zilnic poate face pielea tot mai grasă, ducând la apariția bacteriilor. Ar fi indicat să folosești un scrub mai fin o dată pe săptămână, seara.

3. Îți speli părul fără să fie pieptănat înainte. Pentru a evita fire de păr rupte sau încâlcite, folosește un pieptăn înainte de a intra în duș. Dacă obișnuiești să ai probleme de acest gen, poți utiliza un pieptăn cu dinți rari după ce ai aplicat balsamul.

4. Te speli pe dinți în timp ce faci duș. De vreme ce ai mai multe de făcut, nu le vei acorda atenție suficientă dinților. Medicii recomandă să periăm dinții timp de două minute, de preferat cu o periuță electrică.

5. Îți epilezi picioarele mai întâi. Se întâmplă uneori să te grăbești și să începi să îți epilezi picioarele doar, fără să mai faci duș. Află că nu este bine. Pentru o piele fină ar trebui să aștepți măcar 15 minute pentru ca apa caldă să înmoaie firul de păr și să deschidă foliculii.

6. Îți speli părul zilnic. Cu cât îl speli mai des, cu atât el devine mai uleios deoarece scalpul începe să producă ulei în exces pentru a compensa. O dată la două sau trei zile este mult mai indicat, pentru a lăsa uleiul natural al părului să ajungă până la vârfuri.

7. Faci duș cu apă fierbinte. Știm că este frig afară și că un duș fierbinte te va relaxa. Apa mult prea caldă poate duce la probleme de piele precum eczeme și piele uscată.

8. Te ștergi mult prea violent cu prosopul. Uscatul cu prosopul într-un mod mai brutal poate duce la distrugerea și ruperea foliculilor. Poate înrăutății afecțiuni ale pielii, lăsând-o uscată și cu mâncărimi. Evită deasemenea înfășurarea părului în prosop.

În articolul

Ai grijă de tine! 8 greșeli pe care le faci la duș!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x