8 lucruri PERICULOASE pe care oamenii le mănâncă fără să știe
Publicat pe 10.07.2015 la 16:14 Actualizat pe 10.07.2015 la 16:22
Delicioase dar periculoase - așa sună descrierea unor preparate culinare pe care oamenii le comandă adesea la restaurant fără să știe ce se ascunde în spatele pregătirii lor!
Delicioase dar periculoase - așa sună descrierea unor preparate culinare pe care oamenii le comandă adesea la restaurant fără să știe ce se ascunde în spatele pregătirii lor!
Fugu, specialitatea japoneză pe care toți europenii doresc să o încerce, este realizată din peștele balon. Chefii care o gătesc trebuie să aibă ani de experiență în spate, altfel nu ar putea evita otrava care se ascunde în ficatul, intestinele și ovarele peștelui. Aceasta este de sute de mii de ori mai toxică ca cianura.
Fructul național al jamaicanilor, ackee, conține o substanță periculoasă când nu este copt suficient: hipoglicina. Dacă fructele nu sunt preparate și mâncate așa cum trebuie, pot duce la accese de vomă și chiar moarte.
Vezi restul alimentelor toxice în clipul de mai sus!