Activitatea fizica tine departe kilogramele nedorite

Publicat pe 15.12.2010 la 18:17 Actualizat pe 15.12.2010 la 18:19

Persoanele care au un stil de viata activ iau mai putine kilograme in plus de-a lungul timpului, beneficiile fiind vizibile mai usor la femei decat la barbati. Probabil ca nu este o surpriza faptul ca persoanele active nu se ingrasa asa usor, insa exista foarte putine lucrari stiintifice care sa sustina acest lucru.

Cele mai multe studii despre activitatea fizica si greutate s-au concentrat pe exercitii ca forma de a slabi.

Noul studiu, publicat in Journal of the American Medical Association, arata ca persoanele care sunt active inca de tinere si apoi mentin ritmul de-a lungul vietii reusesc sa tina departe kilogramele care se acumuleaza odata cu inaintarea in varsta.

Specialistii au descoperit ca, dintre 3.600 de tineri adulti din America, urmariti timp de 20 de ani, barbatii care erau activi au castigat in greutate cu 2,7 mai putine kilograme.

"Este importanta mentinerea activitatii fizice. Nu trebuie sa fie un nivel ridicat de activitate, ci trebuie sa existe miscare zilnica", a declarat dr. Arlene L. Hankinson, de la Northwestern University, Chicago.

Conform Reuters, echipa de specialisti a masurat activitatea subiectilor, precum exercitii fizice, treburi in casa, activitatile de la munca, etc. Cu ajutorul unui sistem de notare care masura intensitatea si durata efortului depus, se calculau "unitatile exercitiilor efectuate".

In general, se recomanda efectuarea a 30 de minute de exercitii moderate, timp de cel putin cinci zile pe saptamana.

La studiu au participat 3.554 barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani la mijlocul anilor '80. Timp de 20 de ani, aceste persoane au raportat in mod periodic tipul de activitati efectuate.

Barbatii care faceau 30 de minute de exercitii, timp de cinci zile pe saptamana, au castigat in greutate cu 2,7 kilograme mai putin decat cei care nu faceau acest lucru. Femeile active s-au ingrasat de-a lungul timpului cu 4,5 kilograme mai putin decat cele sedentare.

"Ar trebui sa gasim o activitate care sa ne placa si de care sa ne tinem. Dar trebuie sa fim atenti si la alegerile pe care le facem zi de zi. Mergi pe jos pana la magazin, urci scarile in loc sa iei liftul, iti parchezi masina mai departe de casa?", a explicat Hankinson.

Citeste si Intact News

Sursa foto: ccgcareers.com

În articolul

Activitatea fizica tine departe kilogramele nedorite

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x