Adevărul a ieșit la iveală! Ce se întâmplă în organismul tău, dacă mănânci un ou în fiecare zi

Publicat pe 15.08.2016 la 13:37 Actualizat pe 27.03.2017 la 21:10

Indiferent de bucătăria specifică a unui popor, ouălele fac parte din alimentația oamenilor de pretutindeni. Sunt întâlnite îndeosebi la micul dejun, consumate fie fierte, prăjite sau sub formă de omletă.

hepta.ro

Indiferent de bucătăria specifică a unui popor, ouălele fac parte din alimentația oamenilor de pretutindeni. Sunt întâlnite îndeosebi la micul dejun, consumate fie fierte, prăjite sau sub formă de omletă.

De-a lungul timpului, au apărut numeroase controverse asupra acestui produs. S-a vehiculat ideea conform căreia, ouălele ar trebui evitate sau ar trebuie consumate în cantitate mică și asta pentru că gălbenușul este bogat în grăsimi. Drept urmare, crește nivelului colesterolului.

În realitate, acest lucru este complet fals, ultimele cercetări arătând că atunci când sunt introduse în dietă alimente bogate în colesterol, nivelul colesterolului din corp scade.

Un studiu realizat de nutriționiștii revistei online Authority Nutrition citat de www.whydontyoutrythis.com a arătat că 70% dintre subiecții care au consumat între unul și trei ouă pe zi nu au experimentat schimbări negative în ceea ce privește nivelul colesterolului rău. La ceilalți 30% dintre participanți s-a observat o modificare în bine, valorile LDL scăzând.

Potrivit jurnalul.ro, singurele persoane cărora nu li se recomandă să consume ouă sunt diabeticii, care riscă să dezvolte afecțiuni cardiace.

Ouăle sunt o sursă de proteine de înaltă calitate și conțin, de asemenea, cholină, un nutrient mai puțin cunoscut, dar esențial pentru buna funcționare a creierului. Aparent, potrivit studiilor desfășurate în Statele Unite, 90% din populație are carențe de cholină.

Acest aliment-minune reprezintă o sursă importantă de vitamine, calciu, acizi grași omega-3, fiind benefic pentru oase, ochi, păr și unghii.

Ouăle consumate la micul dejun asigură o senzație de sațietate pe termen lung, ceea ce vă va ajuta să mâncați mai puțin în timpul zilei și să vă mențineți greutatea. Nu se recomandă să consumați mai mult de unul sau două pe zi și să cumpărați doar de la producătorii locali sau ouă organice.

În articolul

Adevărul a ieșit la iveală! Ce se întâmplă în organismul tău, dacă mănânci un ou în fiecare zi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x