Adevărul a ieșit la iveală! Ce se întâmplă în organismul tău, dacă mănânci un ou în fiecare zi
Publicat pe 15.08.2016 la 13:37 Actualizat pe 27.03.2017 la 21:10
Indiferent de bucătăria specifică a unui popor, ouălele fac parte din alimentația oamenilor de pretutindeni. Sunt întâlnite îndeosebi la micul dejun, consumate fie fierte, prăjite sau sub formă de omletă.
Indiferent de bucătăria specifică a unui popor, ouălele fac parte din alimentația oamenilor de pretutindeni. Sunt întâlnite îndeosebi la micul dejun, consumate fie fierte, prăjite sau sub formă de omletă.
De-a lungul timpului, au apărut numeroase controverse asupra acestui produs. S-a vehiculat ideea conform căreia, ouălele ar trebui evitate sau ar trebuie consumate în cantitate mică și asta pentru că gălbenușul este bogat în grăsimi. Drept urmare, crește nivelului colesterolului.
În realitate, acest lucru este complet fals, ultimele cercetări arătând că atunci când sunt introduse în dietă alimente bogate în colesterol, nivelul colesterolului din corp scade.
Un studiu realizat de nutriționiștii revistei online Authority Nutrition citat de www.whydontyoutrythis.com a arătat că 70% dintre subiecții care au consumat între unul și trei ouă pe zi nu au experimentat schimbări negative în ceea ce privește nivelul colesterolului rău. La ceilalți 30% dintre participanți s-a observat o modificare în bine, valorile LDL scăzând.
Potrivit jurnalul.ro, singurele persoane cărora nu li se recomandă să consume ouă sunt diabeticii, care riscă să dezvolte afecțiuni cardiace.
Ouăle sunt o sursă de proteine de înaltă calitate și conțin, de asemenea, cholină, un nutrient mai puțin cunoscut, dar esențial pentru buna funcționare a creierului. Aparent, potrivit studiilor desfășurate în Statele Unite, 90% din populație are carențe de cholină.
Acest aliment-minune reprezintă o sursă importantă de vitamine, calciu, acizi grași omega-3, fiind benefic pentru oase, ochi, păr și unghii.
Ouăle consumate la micul dejun asigură o senzație de sațietate pe termen lung, ceea ce vă va ajuta să mâncați mai puțin în timpul zilei și să vă mențineți greutatea. Nu se recomandă să consumați mai mult de unul sau două pe zi și să cumpărați doar de la producătorii locali sau ouă organice.