Alimente care afectează mirosul respirației si al pielii
Publicat pe 22.11.2013 la 09:00 Actualizat pe 22.11.2013 la 10:38
Cei mai mulți dintre noi avem preferințe foarte clare în legătură cu ceea ce mâncăm. Alimentația noastră joacă un rol important în modul în care ne definim personalitatea. Se spune că suntem ceea ce mâncăm și pe bună dreptate. Mâncarea poate schimba modul în care suntem percepuți de cei din jurul nostru, iar unele alimente cauzează un miros neplăcut al respirației și al pielii. Cheltuim bani pe deodorante pentru a fi mai încrezători, însă la fel de simplu este ca din când în când să evităm unele alimente:
Peștele
Peștele este bogat în vitamina A, îți îmbunătățește vederea și elasticitatea pielii. Însă un consum ridicat de pește se va simți în mirosul puternic al transpirației tale.
Carnea roșie
Carnea roșie are nevoie de o perioadă destul de lungă de timp pentru a fi digerată, timp în care eliberează toxine ce se simt apoi în transpirație și mirosul neplăcut al gurii.
Ridichile
Ridichile crude sunt cunoscute pentru faptul că au un miros puternic, înțepător, ce rămâne în respirație mult timp după ce le-ai consumat.
Cafeaua
Cafeaua cauzează aciditate și duce la un miros neplăcut al respirației. Evită să bei foarte multă.
Produsele lactate
Acestea sunt bogate în calciu și vitamina D, însă datorită conținutului lor ridicat de proteine, sunt și cauza unui miros neplăcut al respirației.
Probabil știi deja că usturoiul combate raceală, dar și ca ține spiritele rele departe. Din păcate îi poate ține la o oarecare distanță pe toți cei din jurul tău. Mirosul puternic de usturoi poate rămâne în respirația ta timp de 72 de ore. Are într-adevăr proprietăți medicinale ce îl fac foarte eficient într-o răceală, dar dacă mergi la o petrecere, evită să-l consumi înainte.
Ceapa
La fel ca și usturoiul, ceapa joacă un rol important în modul în care îți miroase pielea și respirația. Ceapa este cunoscută și pentru faptul că scade nivelul de colesterol și alte proprietăți medicinale. Mirosul de ceapa verde însa este unul puternic, care le va tuturor celor din jurul tău de înțeles ce ai mâncat azi, sau chiar ieri.
Alcoolul
Consumul de alcool duce la un miros neplăcut al pielii. Este destul de dificil pentru o persoană beată criță să mascheze mirosul de alcool. Cel mai simplu remediu este timpul.
Sparanghelul
Mâncarea afectează modul în care mirosim în două moduri: exista alimente care se manifestă prin mirosul neplăcut al transpirației, iar altele în urină. Sparanghelul se încadrează în cea de-a doua categorie.
Foto: hepta.ro