Alimente care ne prostesc

Publicat pe 13.11.2013 la 12:47 Actualizat pe 13.11.2013 la 13:53

Când vine vorba de nutriție, trebuie specificat faptul că există mai multe feluri de alimente. Unele dintre ele sunt cei mai buni aliați când vrem să slăbim, altele îmbunătățesc memoria. Unele au însă un efect devastator asupra modului în care funcționează creierul, iar nutriționiști avertizează că ele trebuie consumate cât mai rar și în cantități mici:

1. Produsele ce conțin zahăr

Nu sunt doar rele pentru siluetă, dar și funcțiile creierului. Un consum îndelungat de zaharuri duce la o mulțime de probleme neurologice și îți afectează memoria.

2. Alcoolul

Alcoolul este cunoscut pentru efectele nocive asupra ficatului, dar duce și la confuzie mentală. Funcționează ca un nor care te împiedică să gândești clar sau să îți amintești anumite lucruri.

3. Produsele de tip fast-food

Mâncarea de tip fast-food poate schimba anumite chimicale din creier, ceea ce duce la simptome asociate cu depresia și stările de anxietate. Ele afectează și producția de dopamină, o substață chimică importantă, ce este responsabilă cu starea de bine generală. Dopamina este importantă și pentru funcțiile cognitive, capacitatea de învățare și starea de alertă.

4. Prăjelile

Aproape toate mâncărurile procesate conțin chimicale, aditivi, conservanți și așa mai departe - ce pot afecta funcțiile comportamentale, din cauza unor chimicale care cauzează hiperactivitate, atât la copii, cât și la adulți. Mâncărurile prăjite sau procesate distrug încet celulele nervoase care se găsesc în creier. Unele uleiuri sunt însă considerate mai nocive decât altele - ueiul de floarea soarelui este cel mai nociv atunci când este prăjit.

6. Mâncărurile foarte sărate

Se știe deja că mâncărurile sărate afectează presiunea sangvină și sunt dăunătoare inimii. Cu toate acestea, mâncărurile bogate în sodiu pot afecta și inteligența și pot acționa ca un drog. Renunțarea la sare poate fi un proces foarte dificil.

7. Cerealele, cu excepția celor integrale

Toate cerealele au un anumit impact asupra modului în care ne fucționează creierul și starea generală de sănătate, cu excepția cerealelor integrale care sunt bogate în fibre și încetinesc îmbătrânirea arterelor. Prin consumul excesiv de produse de patiserie riști să îmbătrânești mai repede.

Foto: hepta.ro

În articolul

Alimente care ne prostesc

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x