Alimentele care măresc riscul de Alzheimer

Publicat pe 27.02.2014 la 11:18 Actualizat pe 27.02.2014 la 11:21

Evitaţi ouăle şi şunca prăjite la micul dejun, grătarul şi cartofii prăjiţi la prânz Substanţele toxice care se găsesc în cantitate apreciabilă în alimentele prăjite cresc riscul de apariţie a maladiei Alzheimer, susţine un grup de specialişti de la University College London. În vizor sunt baconul şi şunca, dar şi ouăle prăjite, burgeri, unele preparate de patiserie...

Evitaţi ouăle şi şunca prăjite la micul dejun, grătarul şi cartofii prăjiţi la prânz
Substanţele toxice care se găsesc în cantitate apreciabilă în alimentele prăjite cresc riscul de apariţie a maladiei Alzheimer, susţine un grup de specialişti de la University College London. În vizor sunt baconul şi şunca, dar şi ouăle prăjite, burgeri, unele preparate de patiserie...

Toţi ştim că alimentele bogate în grăsime şi zahăr sunt gustoase, dar sunt hipercalorice şi îi pun în mare dificultate pe cei care care sunt pofticioşi, dar au şi probleme cu kilogramele în plus.


Dar iată, s-a dovedit că aceleaşi alimente contribuie în mare măsură la apariţia demenţiei specifice maladiei Alzheimer. Echipa profesorului doctor Derek Hill de la University College London a publicat recent un studiu care ne recomandă să limităm consumul de alimente bogate în glicotoxine, deoarece sporesc riscul de diabet şi declinul cognitiv. Alimentaţia dezechilibrată, bogată în zahăr (glucoză), şi unele modalităţi de preparare, mai ales prin prăjire, provoacă sporirea glicotoxinelor (proteinelor glicate) în sânge. Acest proces de fixare a moleculelor de glucoză pe unele proteine contribuie la îmbătrânirea ţesuturilor şi favorizează unele boli. Acest mecanism a fost observat în cadrul unor experimente efectuate în laborator pe rozătoare. Rozătoarele, care au primit alimente cu concentraţie mare de glicotoxine, au prezentat primele semne legate de diabet, modificări periculoase la nivel cerebral şi simptome specifice maladiei Alzheimer.

Mai multe pe jurnalul.ro!

În articolul

Alimentele care măresc riscul de Alzheimer

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 aprilie 2025. A venit timpul ca Berbecii să ia atitudine. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Care au fost urmările după ce Ponta şi-a inundat ţara, în 2014, pentru a scăpa Serbia. Fost premier a fost numit ulterior consilier al lui Aleksandar Vucic
a1.ro
Cum arată mormântul Laurei Stoica la 19 ani de la teribilul accident. Mama ei a făcut parastas: „La cimitir la ea nu ajung des”
HelloTaste.ro
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Catine
Cozonac de post cu suc de portocale. Rețeta delicioasă care te va cuceri
useit.ro
Primul sistem de operare creat de Bill Gates și Paul Allen poate fi descărcat de oricine acum: „E cel mai cool cod pe care l-am scris vreodată
as.ro
Românul celebru care a renunţat la tot şi s-a apucat de asigurări: „Erau oameni mizerabili”
MediCOOL
Cum se tratează cicatricile post-acneice. Care sunt cauzele acestor simptome dermatologice
Spynews
Karmen Minune s-a confruntat cu probleme de sănătate în Asia Express! Concurenta a alergat cu perfuzia în mână: ”Am avut frisoane”
DeParinti
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
MediCOOL
Semnele expunerii cronice la soare. Ce poți face pentru a-ți proteja pielea
HelloTaste
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
close
x