Alimentele care măresc riscul de Alzheimer

Publicat pe 27.02.2014 la 11:18 Actualizat pe 27.02.2014 la 11:21

Evitaţi ouăle şi şunca prăjite la micul dejun, grătarul şi cartofii prăjiţi la prânz Substanţele toxice care se găsesc în cantitate apreciabilă în alimentele prăjite cresc riscul de apariţie a maladiei Alzheimer, susţine un grup de specialişti de la University College London. În vizor sunt baconul şi şunca, dar şi ouăle prăjite, burgeri, unele preparate de patiserie...

Evitaţi ouăle şi şunca prăjite la micul dejun, grătarul şi cartofii prăjiţi la prânz
Substanţele toxice care se găsesc în cantitate apreciabilă în alimentele prăjite cresc riscul de apariţie a maladiei Alzheimer, susţine un grup de specialişti de la University College London. În vizor sunt baconul şi şunca, dar şi ouăle prăjite, burgeri, unele preparate de patiserie...

Toţi ştim că alimentele bogate în grăsime şi zahăr sunt gustoase, dar sunt hipercalorice şi îi pun în mare dificultate pe cei care care sunt pofticioşi, dar au şi probleme cu kilogramele în plus.


Dar iată, s-a dovedit că aceleaşi alimente contribuie în mare măsură la apariţia demenţiei specifice maladiei Alzheimer. Echipa profesorului doctor Derek Hill de la University College London a publicat recent un studiu care ne recomandă să limităm consumul de alimente bogate în glicotoxine, deoarece sporesc riscul de diabet şi declinul cognitiv. Alimentaţia dezechilibrată, bogată în zahăr (glucoză), şi unele modalităţi de preparare, mai ales prin prăjire, provoacă sporirea glicotoxinelor (proteinelor glicate) în sânge. Acest proces de fixare a moleculelor de glucoză pe unele proteine contribuie la îmbătrânirea ţesuturilor şi favorizează unele boli. Acest mecanism a fost observat în cadrul unor experimente efectuate în laborator pe rozătoare. Rozătoarele, care au primit alimente cu concentraţie mare de glicotoxine, au prezentat primele semne legate de diabet, modificări periculoase la nivel cerebral şi simptome specifice maladiei Alzheimer.

Mai multe pe jurnalul.ro!

În articolul

Alimentele care măresc riscul de Alzheimer

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bentley decapotabil, strivit pe asfalt în centrul Ploieştiului. Bolidul a lovit un SUV parcat, apoi s-a răsturnat pe plafon
a1.ro
Iubit de unii, controversat pentru alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
x