Alimentele care măresc riscul de Alzheimer

Publicat pe 27.02.2014 la 11:18 Actualizat pe 27.02.2014 la 11:21

Evitaţi ouăle şi şunca prăjite la micul dejun, grătarul şi cartofii prăjiţi la prânz Substanţele toxice care se găsesc în cantitate apreciabilă în alimentele prăjite cresc riscul de apariţie a maladiei Alzheimer, susţine un grup de specialişti de la University College London. În vizor sunt baconul şi şunca, dar şi ouăle prăjite, burgeri, unele preparate de patiserie...

Evitaţi ouăle şi şunca prăjite la micul dejun, grătarul şi cartofii prăjiţi la prânz
Substanţele toxice care se găsesc în cantitate apreciabilă în alimentele prăjite cresc riscul de apariţie a maladiei Alzheimer, susţine un grup de specialişti de la University College London. În vizor sunt baconul şi şunca, dar şi ouăle prăjite, burgeri, unele preparate de patiserie...

Toţi ştim că alimentele bogate în grăsime şi zahăr sunt gustoase, dar sunt hipercalorice şi îi pun în mare dificultate pe cei care care sunt pofticioşi, dar au şi probleme cu kilogramele în plus.


Dar iată, s-a dovedit că aceleaşi alimente contribuie în mare măsură la apariţia demenţiei specifice maladiei Alzheimer. Echipa profesorului doctor Derek Hill de la University College London a publicat recent un studiu care ne recomandă să limităm consumul de alimente bogate în glicotoxine, deoarece sporesc riscul de diabet şi declinul cognitiv. Alimentaţia dezechilibrată, bogată în zahăr (glucoză), şi unele modalităţi de preparare, mai ales prin prăjire, provoacă sporirea glicotoxinelor (proteinelor glicate) în sânge. Acest proces de fixare a moleculelor de glucoză pe unele proteine contribuie la îmbătrânirea ţesuturilor şi favorizează unele boli. Acest mecanism a fost observat în cadrul unor experimente efectuate în laborator pe rozătoare. Rozătoarele, care au primit alimente cu concentraţie mare de glicotoxine, au prezentat primele semne legate de diabet, modificări periculoase la nivel cerebral şi simptome specifice maladiei Alzheimer.

Mai multe pe jurnalul.ro!

În articolul

Alimentele care măresc riscul de Alzheimer

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x