Alimentele care previn gripa
Publicat pe 18.09.2013 la 11:35 Actualizat pe 18.09.2013 la 12:23
Vremea rece incepe sa-si faca aparitia si odata cu ea si gripa. Iata o serie de alimente pe care, daca le vei consuma, vei fi ferita de raceala:
Iaurtul este un aliment eficient in tratarea si prevenirea gripei, deoarece contine probiotice si “bacterii sanatoase”.
Fructele uscate te vor ajuta sa te simti mai bine atunci cand esti racita, pentru ca sunt bogate in vitamine si grasimi monosaturate. Include in dieta struguri, nuci sau stafide.
Supa de pui este recomandata pentru tratarea gripei, deoarece ajuta organismul sa elimine bacteriile. In plus, il hidrateaza.
Fulgii de ovaz au proprietati antibacteriene. Ii poti consuma cu iaurt, la micul dejun.
Pestele contine minerale puternice, ce ajuta globulele albe sa elimine virusul gripal din organism. Datorita continutului de acizi grasi- omega 3, consumul de peste intareste sistemul imunitar.
Lamaia este un aliat puternic, ce lupta pentru prevenirea gripei, bronsitei sau altor afectiuni de acest tip. O poti adauga in ceai sau iti poti pregati limonada.
Usturoiul este ideal pentru tratarea congestiei nazale. Este recomandat sa-l consumi crud, insa daca nu suporti mirosul, il poti include in preparate.
Ceaiul verde contine antioxidanti naturali, ce te va ajuta sa tratezi afectiunea.
Prazul contine vitamine (C,E) si seleniu, ce ajuta sistemul imunitar in lupta contra gripei, datorita proprietatilor antioxidante.
Scortisoara poate combate sinuzita si, in acelasi timp, are proprietatea de a revigora organismul.
Foto: Hepta.ro