Bune sau nu? Adevărul despre alimentele congelate
Publicat pe 15.05.2014 la 16:53 Actualizat pe 15.05.2014 la 17:02
Când vine vorba de alimentație, sfatul nutriționiștilor este să consumi produse cât mai proaspete. Nu e de mirare că vânzările de alimente congelate au scăzut cu 3% din 2009 - credem că acestea sunt nesănătoase. Adevărul s-ar putea să vă surprindă!
Când vine vorba de alimentație, sfatul nutriționiștilor este să consumi produse cât mai proaspete. Nu e de mirare că vânzările de alimente congelate au scăzut cu 3% din 2009, în America - credem că acestea sunt nesănătoase. Adevărul s-ar putea să vă surprindă!
Cercetările arată că fructele și legumele congelate au de multe ori mai mulți nutrienți decât produsele proaspete din supermarket. Asta pentru că acestea sunt congelate după ce au dat în copt, oprind pierderea de nutrienți cu trecerea timpului. Din momentul în care ai cules un măr din copac până a ajuns în magazine, s-ar putea să-și fi pierdut jumătate din valorile nutriționale. Alte studii susțin consumarea produselor crude, pentru că procesul de „curățare” a lor înainte de congelare duce la pierderea unor nutrienți.
Alimentele congelate pot fi o variantă bună pentru bugetele mici, dar și pentru gurmanzii care au nevoie de anumite fructe în afara sezonului. Important este ca, atunci când le alegi, să urmărești mixurile fără sosuri, în care ar putea fi multă sare și îndulcitori artificiali.