Analize medicale obligatorii pentru copii

Publicat pe 06.11.2015 la 12:09 Actualizat pe 06.11.2015 la 12:16

În ceea ce priveşte efectuarea analizelor la copii se necesită mai multă atenţie. Analizele la care sunt supuşi diferă în funcţie de vârstă, astfel unele dintre ele sunt recomandate să se realizeze mai des sau cel puţin anual.

În ceea ce priveşte efectuarea analizelor la copii se necesită mai multă atenţie. Analizele la care sunt supuşi diferă în funcţie de vârstă, astfel unele dintre ele sunt recomandate să se realizeze mai des sau cel puţin anual.

Când părinţii decid să ducă copilul pentru a-i fi evaluată starea de sănătate trebuie să se respecte câţiva paşi, printre care: cu o seară înainte copilului nu i se dau dulciuri, este pus la somn devreme pentru a fi odihnit şi în ziua precedentă, copilul să nu fi făcut prea mult efort sau să fi fost stresat.

În dimineaţa în care se merge la analize, copilul trebuie să fie nemâncat şi să aibă o igienă corespunzătoare. Dacă se fac analize la sânge este bine să observaţi dacă acul este sigilat şi introdus într-un recipient steril. La bebeluşi, de obicei, sângele se prelevează de la nivelul degetului inelar sau din lobul urechii, iar dacă este mai mare, se va preleva de la încheietura braţului. În cazul analizelor de urină şi materii fecale, recipientul utilizat trebuie să fi fost închis ermetic pentru a fi siguri că este steril şi nu va influenţa rezultatul.

În general, medicul de familie recomandă părinţilor anumite analize la care să fie supuşi copiii şi anume:

Hemoleucograma. Este o analiză a sângelui în care se măsoară numărul de celule roşii (eritrocite), celule albe (leucocite) şi trombocite, cantitatea de hemoglobină, procentul de celule roşii, mărimea lor şi media volumului de celule în sânge. În funcţie de valorile obţinute se pot depista anemiile, infecţiile, alergiile sau alte boli.

Vezi ce analize sunt obligatorii pentru copii pe bebee.ro

În articolul

Analize medicale obligatorii pentru copii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x