Șase metode de prevenire a alergiilor de primăvară

Publicat pe 31.03.2017 la 15:15 Actualizat pe 31.03.2017 la 15:31

Cum puteti sa pacaliti alergiile de primavara.

Shutterstock

80% dintre români suferă de gingivită, o infecție a gingiilor care poate afecta sistemul imunitar, dar și întreaga sănătate a organismului. Acest aspect este important deoarece, în majoritatea cazurilor, organismul nu mai poate lupta cu alergenii primăvara. Acest lucru favorizează apariția alergiilor.

Alergiile sezoniere apar ca răspuns al organismului la stimuli, cum ar fi polenul sau mucegaiul. Cu toate că acești alergeni nu sunt în mod inerent inofensivi, sistemul imunitar răspunde diferit la aceștia. De aceea, cea mai bună soluție pentru prevenirea alergiilor sezoniere este stimularea sistemul imunitar, prin evitarea acestor factori declanșatori, care pot fi prezenți chiar și în unele produse de îngrijire dentara”, afirmă dr. Andra Custura, medic stomatolog.

Iată 6 metode de prevenire a alergiilor de primăvară, mai jos, dr. Andra Custura ne spune de ce este bine să avem grijă de sănătatea orală mai mult că niciodată.

1. Evitați declanșarea alergiei

O parte importantă în stimularea sistemului imunitar este de a-l proteja de factori care declanșează răspunsuri. Chiar dacă nu puteți evita să ieșiți afară, este bine să ocoliți pe cât posibil factorii care ar putea declanșa o alergie.

Printre acești factori se află latexul și glutenul. Cei mai mulți oameni nu își dau seama că, uneori, chiar și o vizită la medicul dentist poate declanșa un răspuns alergic, întrucât elementele care produc alergia sunt adesea prezente în compunerea instrumentelor și materialelor stomatologice, iar glutenul se găsește în diferite produse de îngrijire dentară. Din acest motiv, pacientul trebuie să anunțe sensibilitatea la acești compuși, pentru a proteja sistemul imunitar, începând cu sănătatea orală”, spune specialistul.

2. Protejați gingiile


Toate infecțiile care apar în interiorul corpului afectează sistemul imunitar. Unele produc mai mult haos decât altele. Cea mai severă dintre toate infecțiile este cea care are legătură cu sănătatea gingiilor, întrucât implică proliferarea de bacterii extrem de toxice, care au acces facil la sânge și plămâni.

Cu cât infecția persistă mai mult, cu atât sistemul imunitar este slăbit mai repede. Nu trebuie să va faceți griji, deoarece bolile gingivale pot fi ușor de prevenit printr-o igienă orală completă și corectă și prin vizitarea medicului dentist pentru curățarea profesională a dinților, pentru a elimina placa dentară, cauza principală a gingivitelor”, completează specialistul.

3. Mâncați sănătos

Nu este niciun secret faptul că excesul de alimente dulci sau prăjite este dăunător pentru sănătatea generală și orală. Chiar dacă nu va simțiți rău imediat după consumul de alimente nesănătoase, nu înseamnă că mâncarea este bună pentru organism.

În special în primăvară, atunci când aveți nevoie de un sistem imunitar puternic pentru a lupta împotrivă alergiilor de primăvară, cel mai bine este să aveți o dietă sănătoasă, alcătuită din alimente care stimulează sistemul imunitar, cum ar fi legumele bogate în substanțe nutritive și uleiuri sănătoase.

4. Eliminați stresul

Stresul este o forță puternică și are capacitatea de a distruge nu numai sănătatea mintală, dar și pe cea fizică, de asemenea. Mai ales în cazul stresului cronic, suferinzii pot experimenta un număr mare de simptome fizice, inclusiv stările inflamatorii și o imunitate scăzută-ambele influențând foarte mult sensibilitatea la alergeni.

Chiar dacă avem o viață agitată, există modalități de a reduce și chiar elimină nivelul de stres. De exemplu, o sănătate orală bună și metode de relaxare aletrnative pot ajută foarte mult la creșterea bunăstării.

5. Exerciții fizice

Printre nenumăratele beneficii oferite de exercițiile fizice regulate se află și reglarea sistemului imunitar. Activitatea fizică influențează anticorpii și celule albe din sânge –elemente de combatere a bolii cu ajutorul sistemului imunitar. Mișcarea stimulează circulația acestor entități, ceea ce le face să detecteze bolile mult mai devreme, astfel încât acestea să poată fi, uneori, chiar și tratate înainte de a avea o reacție vizibilă pentru ei, cum este cazul problemelor gingivale, care, tratate la timp, pot împiedică slăbirea sistemului imunitar și, implicit formarea alergiilor.

6. O altă utilizare pentru vitamina C

Vitamina C este asociată de cele mai multe ori cu tratarea răcelii și gripei, însă această este un adjuvant important în susținerea sistemului imunitar. Disponibilă ca supliment sau sub formă de alimente, vitamina C nu numai că va construi sistemul imunitar, ci ajută și în luptă cu alergenii.

Pentru a rămâne într-o stare bună de sănătate, evitați problemele de dietă și factorii de stres cât mai mult posibil și asigurați-vă că acordați o atenție deosebită sănătății orale. Dacă sunteți interesați să aflați mai multe modalități de a proteja sistemul imunitar, discutați cu medicul dentist întrucât gura este poarta de acces în interiorul corpului.

În articolul

Șase metode de prevenire a alergiilor de primăvară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x