Atacul de cord poate fi prevenit! ŞASE simptome care apar cu o lună înainte

Publicat pe 22.09.2015 la 10:54 Actualizat pe 22.09.2015 la 11:00

Ştim deja care sunt acele simptome clasice, care apar cu puţin timp înainte de producerea unui atac de cord. Puţini sunt cei care ştiu însă că există câteva simptome care apar cu o lună înainte ca atacul să se întâmple. Iată lista:

Ştim deja care sunt acele simptome clasice, ce apar cu puţin timp înainte de producerea unui atac de cord. Puţini sunt cei care ştiu însă că există câteva simptome care apar cu o lună înainte ca atacul să se întâmple. Iată lista:

Oboseala

Atunci când arterele devin congestionate, inima primeşte mai puţin sânge şi lucrează mai mult decât ar trebui. Dacă simţi o stare de oboseală permanentă , înseamnă ca nu primeşti sânge îndeajuns de mult în zonă inimii. Muşchii nu mai sunt oxigentati corespunzător.

Durerile de stomac şi stări de greaţă, apărute brusc

Unele persoane se confruntă frecvent cu probleme abdominale care, de cele mai multe ori, nu are nicio legătură cu afecţiunile cardiace. Însă, în momentul în care aceste simptome apar brusc, fără să fi mâncat înainte un aliment care îţi dăunează, trebuie să consulţi imediat un medic.

Ameţeală şi incapacitatea de a trage aer în piept

Ca urmare a faptului că inima primeşte mai puţin sânge, şi plămânii sunt mai puţin oxigenaţi, motiv pentru care nu poţi respira corect.

Dureri şi umflături ale membrelor inferioare

Atunci când muşchiul inimii nu funcţionează corect, din cauza lipsei de oxigen, se poate ajunge la stagnarea deşeurilor celulare, iar rezultatul poate consta în umflare şi dureri la nivelul picioarelor.

Puls mărit şi bătăi neregulate ale inimii

Atacurile de panică şi efortul fizic intens sunt adesea incriminate pentru pulsul rapid şi neregulat, însă un control de specialitate la medic este întotdeauna bine-venit.

Tulburări de somn şi anxietate

Persoanele care au suferit un infarct susţin că au experimentat frecvent senzaţii de anxietate şi incapacitatea de a dormi fără întreruperi în perioada premergătoare infarctului.

În articolul

Atacul de cord poate fi prevenit! ŞASE simptome care apar cu o lună înainte

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x