Beneficiile surprinzătoare ale sfeclei roșii

Publicat pe 07.04.2014 la 10:15 Actualizat pe 07.04.2014 la 10:53

Sfecla roșie este una dintre cele mai sănatoase și destul de puțin consumate alimente. Puține persoane îi cunosc beneficiile, însă ea ar trebui să fie nelipsită din orice meniu.sa

Sfecla roșie este una dintre cele mai sănatoase și destul de puțin consumate alimente. Puține persoane îi cunosc beneficiile, însă ea ar trebui să fie nelipsită din orice meniu. Poate fi folosită în salate, coaptă sau proaspătă sub formă de suc. De ce să mănânci mai multă sfeclă:

1. Sfecla poate preveni bolile cardiovasculare

Cercetările arată că a bea suc de sfeclă sau a mânca această legumă, proaspătă sau gătită, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și reduce tensiunea sangvină. Sfecla conține fitonutrienți, vitamina C și mangan, iar acestea ajută sistemul cardiovascular.

2. Sfecla ajută la o stare psihică bună

Beneficiile acestei legume se extind și asupra stării mentale. Ele conțin aceleași ingrediente care sunt folosite în medicamentele anti-depresive.

3. Crește rezistența

Oamenii de știință au aflat că cei care consumă alimente bogate în nitrați sănatoși, cum ar fi sfecla, au un nivel de rexistență mai mare atunci când fac sport. Nitrații naturali ce se găsesc în această legumă lărgesc vasele de sânge, ceea ce permite ca o cantitate mai mare de oxigen să ajungă la masa musculară.

4. Sfecla oferă o sursă bună de energie

Sfecla este săracă în calorii, dar reprezintă o sursă de zahăr ce se eliberează treptat în organism. Acest lucru le face ideale pentru cei care vor să aibă un nivel optim de energie pe durata întregii zile.

5. Bogată în antioxidanți, sfecla previne cancerul

Pigmentul care oferă culoare aprinsă a sfeclei este unul dintre cele mai puternice remedii naturale ce previn cancerul.

6. Sfecla este un afrodisiac dovedit științific

Proprietățile afrodisiace ale sfeclei sunt mai mult decât un mit. Sfecla conține bor, un compus care crește producția hormonilor sexuali în corpul uman.

7. Reduc riscul defectelor de naștere

Se știe că femeile care consumă un complex de vitamina B pe perioada sarcinii, protejează copilul de dezvoltarea unor defecte de naștere. Sfecla are cea mai ridicată concentrație de acizi folici pe care o poate avea o legumă.

Foto: hepta.ro


În articolul

Beneficiile surprinzătoare ale sfeclei roșii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2025. Racii au o stare foarte bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unei şoferiţe după ce a fost trasă pe dreapta, azi noapte, de poliţişti: "E prima oară, de aceea am avut aşa emoţii"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care au nevoie de o schimbare în viața lor. Nativii care sunt sfătuiți să facă asta în perioada următoare
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x