Beneficiile surprinzătoare ale sfeclei roșii
Publicat pe 07.04.2014 la 10:15 Actualizat pe 07.04.2014 la 10:53
Sfecla roșie este una dintre cele mai sănatoase și destul de puțin consumate alimente. Puține persoane îi cunosc beneficiile, însă ea ar trebui să fie nelipsită din orice meniu.sa
Sfecla roșie este una dintre cele mai sănatoase și destul de puțin consumate alimente. Puține persoane îi cunosc beneficiile, însă ea ar trebui să fie nelipsită din orice meniu. Poate fi folosită în salate, coaptă sau proaspătă sub formă de suc. De ce să mănânci mai multă sfeclă:
1. Sfecla poate preveni bolile cardiovasculare
Cercetările arată că a bea suc de sfeclă sau a mânca această legumă, proaspătă sau gătită, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și reduce tensiunea sangvină. Sfecla conține fitonutrienți, vitamina C și mangan, iar acestea ajută sistemul cardiovascular.
2. Sfecla ajută la o stare psihică bună
Beneficiile acestei legume se extind și asupra stării mentale. Ele conțin aceleași ingrediente care sunt folosite în medicamentele anti-depresive.
3. Crește rezistența
Oamenii de știință au aflat că cei care consumă alimente bogate în nitrați sănatoși, cum ar fi sfecla, au un nivel de rexistență mai mare atunci când fac sport. Nitrații naturali ce se găsesc în această legumă lărgesc vasele de sânge, ceea ce permite ca o cantitate mai mare de oxigen să ajungă la masa musculară.
4. Sfecla oferă o sursă bună de energie
Sfecla este săracă în calorii, dar reprezintă o sursă de zahăr ce se eliberează treptat în organism. Acest lucru le face ideale pentru cei care vor să aibă un nivel optim de energie pe durata întregii zile.
5. Bogată în antioxidanți, sfecla previne cancerul
Pigmentul care oferă culoare aprinsă a sfeclei este unul dintre cele mai puternice remedii naturale ce previn cancerul.
6. Sfecla este un afrodisiac dovedit științific
Proprietățile afrodisiace ale sfeclei sunt mai mult decât un mit. Sfecla conține bor, un compus care crește producția hormonilor sexuali în corpul uman.
7. Reduc riscul defectelor de naștere
Se știe că femeile care consumă un complex de vitamina B pe perioada sarcinii, protejează copilul de dezvoltarea unor defecte de naștere. Sfecla are cea mai ridicată concentrație de acizi folici pe care o poate avea o legumă.
Foto: hepta.ro