Beneficiile surprinzătoare ale sfeclei roșii

Publicat pe 07.04.2014 la 10:15 Actualizat pe 07.04.2014 la 10:53

Sfecla roșie este una dintre cele mai sănatoase și destul de puțin consumate alimente. Puține persoane îi cunosc beneficiile, însă ea ar trebui să fie nelipsită din orice meniu.sa

Sfecla roșie este una dintre cele mai sănatoase și destul de puțin consumate alimente. Puține persoane îi cunosc beneficiile, însă ea ar trebui să fie nelipsită din orice meniu. Poate fi folosită în salate, coaptă sau proaspătă sub formă de suc. De ce să mănânci mai multă sfeclă:

1. Sfecla poate preveni bolile cardiovasculare

Cercetările arată că a bea suc de sfeclă sau a mânca această legumă, proaspătă sau gătită, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și reduce tensiunea sangvină. Sfecla conține fitonutrienți, vitamina C și mangan, iar acestea ajută sistemul cardiovascular.

2. Sfecla ajută la o stare psihică bună

Beneficiile acestei legume se extind și asupra stării mentale. Ele conțin aceleași ingrediente care sunt folosite în medicamentele anti-depresive.

3. Crește rezistența

Oamenii de știință au aflat că cei care consumă alimente bogate în nitrați sănatoși, cum ar fi sfecla, au un nivel de rexistență mai mare atunci când fac sport. Nitrații naturali ce se găsesc în această legumă lărgesc vasele de sânge, ceea ce permite ca o cantitate mai mare de oxigen să ajungă la masa musculară.

4. Sfecla oferă o sursă bună de energie

Sfecla este săracă în calorii, dar reprezintă o sursă de zahăr ce se eliberează treptat în organism. Acest lucru le face ideale pentru cei care vor să aibă un nivel optim de energie pe durata întregii zile.

5. Bogată în antioxidanți, sfecla previne cancerul

Pigmentul care oferă culoare aprinsă a sfeclei este unul dintre cele mai puternice remedii naturale ce previn cancerul.

6. Sfecla este un afrodisiac dovedit științific

Proprietățile afrodisiace ale sfeclei sunt mai mult decât un mit. Sfecla conține bor, un compus care crește producția hormonilor sexuali în corpul uman.

7. Reduc riscul defectelor de naștere

Se știe că femeile care consumă un complex de vitamina B pe perioada sarcinii, protejează copilul de dezvoltarea unor defecte de naștere. Sfecla are cea mai ridicată concentrație de acizi folici pe care o poate avea o legumă.

Foto: hepta.ro


În articolul

Beneficiile surprinzătoare ale sfeclei roșii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Femeia celebră de 75 de ani care arată ca o adolescentă, criticată dur după ultima apariţie: „Te-am văzut cum arăți în realitate”
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x