Cand iubesti, nimic nu e imposibil: La 14 ani, a mers la primul si ultimul bal din viata ei in spital

Publicat pe 29.03.2013 la 11:50 Actualizat pe 29.03.2013 la 12:24

La 14 ani, nu e normal sa fii nevoita sa spui adio familiei, prietenilor, viselor, sa renunti la parul tau, la dragoste, la frumusetea lucrurilor care te inconjoara. Nu e normal sa accepti caldura unui pat rece, a unor pereti intotdeauna albi, a unei nopti eterne. Si totusi, anormalul i s-a intamplat lui Katelyn Norman cand i s-a spus ca nu se mai poate face nimic - va muri.

Katelyn Norman a aflat ca are cancer osos acum doi ani, cand un prieten a lovit-o in brat si membrul i-a amortit. De atunci lupta cu boala. Saptamana trecuta insa, medicii i-au spus ca au epuizat toate formele de tratament. Nu va mai trai mult. In loc sa dispere, Katelyn a dat dovada de un curaj si o maturitate rar intalnita la fetele de varsta ei. S-a agatat de viata. A inceput sa scrie o lista cu ultimele lucruri pe care ar vrea sa le faca in timpul ramas.

Un ultim sarut, o zi petrecuta alaturi de fratii ei, sa vada Italia, sa invete sa conduca, sa ajunga la bal… Din toate, ultima dorinta i-a fost implinita mai repede decat se astepta.

Prietenii au organizat un bal marti noapte in onoarea ei. Au inteles ca o sa fie primul si ultimul bal la care o sa poata participa abia cand au vazut-o dusa de urgenta la spital pentru ca nu putea respira. Atunci au realizat ca acestea pot fi ultimele clipe in care isi vor vedea in viata prietena iubita. S-au mobilizat. In aceeasi noapte, cei mai dragi oameni din viata ei au organizat petrecerea mai aproape, in spital. Nu au schimbat nimic din planul initial. Au adus baloane, muzica si pe cel care trebuia sa ii fie partener in acea seara, imbracat la patru ace.

Nimic nu a fost lasat la voia intamplarii. Tema petrecerii a fost “Katelyn in cer, inconjurata de diamante”, o inscriptie intalnita si pe tortul adus pentru ea. Apropiatii s-au gandit si la alt vis al fetei, sa viziteze Italia. Astfel ca au decorat peretii cu peisaje pitoresti, pentru ca ea sa isi imagineze pentru moment calatoria pe acele taramuri.

Acum cateva zile, Katelyn a devenit regina balului. Conectata la aparate, tinuita la pat, Katelyn a zambit si s-a ridicat sa isi vada partenerul. Nu a existat un zambet mai frumos sau mai valoros ca al ei, in acea seara.

Afara, oamenii s-au adunat sa aprinda lumanari, intr-o ruga fierbinte pentru sanatatea ei.

In SUA, cancerul osos (osteosarcomul) este al saselea cel mai intalnit tip de cancer la copiii sub 15 ani. Anual, afecteaza 400 de copii sub varsta de 20 de ani si 500 de adulti (cu varsta cuprinsa intre 15 si 30 de ani). Aproximativ 300 dintre ei (din 900 copii diagnosticati) mor in fiecare an.

Vrei sa o ajuti pe Katelyn sa isi implineasca ultimele dorinte? Intra aici.

foto: Michael Dayah/DailyMail.com, facebook.com

În articolul

Cand iubesti, nimic nu e imposibil: La 14 ani, a mers la primul si ultimul bal din viata ei in spital

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x