Când trebuie să diversificăm alimentaţia la bebeluşi?
Publicat pe 10.11.2015 la 13:36
Diversificarea alimentaţiei la bebeluş înseamnă introducerea treptată a noi alimente şi texturi în dieta celui mic. Înseamnă şi trecerea de la o dietă bazată exclusiv pe lapte la o dietă mai variată
Diversificarea alimentaţiei la bebeluş înseamnă introducerea treptată a noi alimente şi texturi în dieta celui mic. Înseamnă şi trecerea de la o dietă bazată exclusiv pe lapte la o dietă mai variată. Începeţi prin a introduce în dieta bebeluşului cereale, fructe şi legume înainte de a introduce în dieta lui carne, peşte sau ouă.
Treptat, bebeluşul va accepta mâncarea mai solidă. Daăa la inceput va tolera fructe şi legume pasate, cu timpul va ajunge să consume şi alte texturi care includ ingrediente tocate şi nu pasate.
De ce să incepeţi diversificarea alimentaţiei celui mic?
După cum v-am menţionat anterior, este recomandat să incepeţi diversificarea alimentaţiei pe la vârsta de 5 sau 6 luni. La această vârstă cei mici sunt psihologic şi fizic pregatiţi să înceapă să mănânce alimente diverse.
Acest pas este deosebit de important în dezvoltarea emoţională şi psiho-motorie a celui mic. Bebeluşul va învăţa să mestece în loc să sugă. În plus, introducerea unor noi ingrediente în alimentaţia celui mic va favoriza şi dezvoltarea lui senzorială. Va putea distinge consistenţa, gustul, mirosul sau culoarea.
Citeste articolul complet pe bebee.ro