Ce spune chipul tău despre starea de sănătate

Publicat pe 21.04.2014 la 11:53 Actualizat pe 21.04.2014 la 12:39

Suntem învățați să credem că a petrece prea mult timp în fața oglinzii este un semn de vanitate. Cu toate acestea, cercetările sugerează că propria reflexie ne poate spune câteva lucruri importante despre sănătatea noastră.

Suntem învățați să credem că a petrece prea mult timp în fața oglinzii este un semn de vanitate. Cu toate acestea, cercetările sugerează că propria reflexie ne poate spune câteva lucruri importante despre sănătatea noastră.

Ochi înroșiți

Ochii înroșiți pot indica faptul că esti extenuat și nu ai grijă de tine. Pot indica și faptul că ai anumite alergii. Dacă roșeața este însoțită și de durere, atunci trebuie să mergi imediat la un medic, pentru că acest lucru este cel mai probabil un simptom de glaucom - o creștere a presiunii în ochi.

Obraji pufoși, chip buhăit

Dacă fața ta este mai pufoasă decât de obicei, acest lucru poate fi cauzat de o alimentație prea bogată în carbohidrați și gustari la ore tqrzii. O posibilă sursă poate fi o tiroidă hipoactivă, ceea ce înseamnă că organismul tău nu produce suficientă tiroxină. În această situație, rata metabolică va începe să scadă și vei câștiga în greutate. Este ceva tratabil, dar trebuie să fii atent și la alte simptome cum ar fi oboseala și depresia. Această inflamare poate indica și faptul că ai sinuzită sau conjuctivită.

Acnee

Aceneea la vârsta adultă poate însemna ca suferi de sindromul ovarelor polichistice, o problemă hormonală ce afectează în jur de 15% dintre femei. Persoanele afectate au un grup de chisturi ce se formează în jurul ovarelor. Simptomele includ: ciclu neragulat, creștere în greutate, pilozitate excesivă și acnee. Această boală nu poate fi complet vindecată, dar poate fi tratată și este important să faci un consult medical de îndată ce observi aceste simptome, pentru că poate duce la alte boli, cum ar fi un colesterol mărit și diabet de tipul 2.

Ochi umflați

Când zona din jurul ochilor devine umflată, prima reacție este aceea de a aplica felii de castravete sau plicuri de ceai răcite. Aceste tratamente ușoare ar trebui să rezolve problema. Dar dacă nu par să aibă niciun efect, este posibil ca rinichii tăi să nu funcționeze cum trebuie. Rinchii sunt responsabili cu eliminarea toxinelor și a fluidelor din corp și eliberearea de hormoni ce reglează presiunea sangvină și ajută la formarea celulelor roșii. Dacă ei nu funcționează cum trebuie, acest lucru poate duce la o presiune sangvină ridicată, anemie, oase slăbite și probleme ale sistemului nervos. Alte simptome includ oboseala, lipsa de poftă de mâncare, insomnia, crampe musculare, picioare și glezne umflate, piele uscată și nevoia de a urina mai des.

Nas roșu

Deși roșeața este cel mai des asociată cu momentele de fâstâceală, un nas roșu în permanență poate indica o problemă de sănătate mai serioasa. În primul rând, o cauză poate fi un consum excesiv de alcool. Poți suferi însă și de lupus, ceea ce duce la oboseală și dureri ale încheieturilor. Hipertensiunea poate de asemenea duce la înroșirea feței.

Buze crăpate

Lipsa de fier este cea mai comună deficiență nutrițională întqlnită în rândul femeilor. Corpul are nevoie de fier pentru a produce mai multe celule roșii, iar lipsa lui poate duce la anemie. Simptomele anemiei cauzate de lipsa de fiert nu sunt atât de ușor de detectat, în special dacă nu ai alte probleme de sănătate. Alte simptome includ oboseala, stările de leșin, durerile de cap, buze uscate și crăpate.

Foto: hepta.ro


În articolul

Ce spune chipul tău despre starea de sănătate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x