Cele mai surprinzătoare super-alimente
Publicat pe 29.04.2014 la 14:41 Actualizat pe 29.04.2014 la 14:44
Pizza? Da, pizza nu e rea! Unul dintre cele mai bune mâncăruri de fast-food pe care o poți consuma este pizza. Brânza este bogată în proteine, în timp ce uleiul scade absorbția carbohidraților în sistemul sangvin. Adaugă niște legume și vei mânca ceva sănătos.
Pizza?
Da, pizza nu e rea! Unul dintre cele mai bune mâncăruri de fast-food pe care o poți consuma este pizza.
Brânza este bogată în proteine, în timp ce uleiul scade absorbția carbohidraților în sistemul sangvin. Adaugă niște legume și vei mânca ceva sănătos.
Brânza
Unii spun că acest aliment îngrașă. De fapt brânza este bună. Este plină de proteine, calciu, are puține grăsimi. Este bună pentru păr, piele, organele interne. Este o gustare mai bune decât un bol de floricele, cartofi sau biscuiți.
Nucile
Sunt o gustare sănătoasă. Deși conțin multe fibre și proteine, mulți slăbesc atunci când le consumă.
Nucile, alunele cashew, alunele de pădure conțin uleiuri și antioxidanți ce previn distrugerea celulelor, reducând riscul unui atac de inimă și alte boli.
Cafeaua
Știai că această băutură te poate face mai deșteaptă? Stimulantul din cofeină blochează efectul Adenozinei din creier, un inhibitor neurotransmițător, ce permit o creștere și o eliberare a dopaminei și noradrenalinei.
Acești neurotransmițători îmbunătățesc starea de bine, memoria, funcțiile cognitive, timpul de reacție și vigilența.
Și aproape toată lumea o iubește.
Cefeina stimulează sistemul nervos și crește metabolismul, mobilizând acizii grași din țesuturi.
Iaurtul gras
Iaurtul gras sau iaurtul grecesc poate fi un aliment de care până acum te-ai ferit. Însă grăsimea ajută la absorbția de vitamine esențiale. Cele mai importante elemente din iaurt sunt culturi active și proteine.
Cu cât e mai gras, cu atât conține mai puțin zahăr.
Zahărul intră imediat în sânge, în timp ce grăsimea nu se depune imediat.
Înainte de a verifica grăsimea conținută de iaurt, uită-te la conținutul de zahăr.
Gălbenușurile
Oamenii evită ouăle din cauza colesterolului, dar studiile arată de fapt că acest colesteerol din alimente nu e de vină pentru colesterolul crescut din organism.
Un ou conține 1,6 grame de grăsimi saturate. Una dintre părțile bune este că fiecare ou e împachetat în 6 grame de proteine, vitaminele A, B, antioxidanți și Seleniu.
Carnea roșie
V-am spus? Carnea roșie este bună.
Carnea roșie este plină de proteine și fier, este bogată în vitaminele B&E, beta caroten, Omega 6 și Omega 3.
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline scade absorbția de zahăr, deci controlează nivelul insulinei.
Scade colesterolul deci riscul unui atac de cord.
Bogat în polifenolo și antioxidanți, protejează celulele de degradare.
Ciocolata neagră
Ciocolata neagră este plină de antioxidanți, scade presiunea sângelui și prevvine bolile de inimă.
Deși era consumată ca ceva dulce și toată lumea se ferea de ea, s-a dovedit că e ceva bun.
Ce trebuie să evităm însă este ciocolata cu lapte.