Cinci ingrediente benefice pentru organismul tau

Publicat pe 30.09.2013 la 16:04 Actualizat pe 30.09.2013 la 16:23

In ultimii ani, tot mai multe persoane sunt preocupate sa urmeze un regim alimentar sanatos si natural. Acest “trend” a fost lansat de celebritati de la Hollywood, precum Gwyneth Paltrow, Madonna si Miranda Kerr.

Iata ce ingrediente trebuie sa fie nelipsite din alimentatia ta:

Mure

Sunt benefice pentru organism, deoarece reprezinta o sursa bogata de antioxidanti, astfel ca previn imbatranirea celulara. In acelasi timp, au efecte uimitoare asupra pielii, datorita aportului insemnat de potasiu si vitamina C. In plus, previn gripa.
Tips: Atunci cand le cumperi, alege-le pe cele care au o culoare cat mai inchisa,deoarece contin o cantitate mai mare de antioxidanti.

Somon

Este delicios, nutritiv si “light”. Orice dieta recomanda consumul de somon, deoarece este o sursa bogata de omega 3. Pe langa faptul ca te ajuta sa te mentii in forma, este benefic pentru organism,deoarece diminueaza riscul de contractare a unor boli, precum Alzheimer si artrita.

Spanac

Bogat in fier, acid folic, vitamina C si luteina, spanacul este un puternic antioxidant, fiind benefic pentru ochi, piele si sanatatea cardiovasculara. Il poti consuma in salate sau gatit.

Avocado

Acest fruct este indicat sa-l consumi mai ales daca esti insarcinata, deoarece contine acid folic, ce este necesar pentru a preveni malformatiile fetusului. In plus, are un aport de grasimi sanatoase, ce reduc colesterolul.

Usturoi

Aromatic si proaspat, usturoiul iti protejeaza organismul. Este indicat sa-l consumi proaspat, deoarece proprietatile sale vor fi mai mari. Reduce tensiunea arteriala si ajuta digestia.

Foto: Pinterest

În articolul

Cinci ingrediente benefice pentru organismul tau

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x