Consuma ciocolata pentru o inima sanatoasa!
Publicat pe 17.08.2010 la 12:48 Actualizat pe 17.08.2010 la 13:00
O bucatica mica de ciocolata poate diminua riscul aparitiei problemelor de inima, dupa cum se arata intr-un nou studiu.
Studiul efectuat pe femei de varsta mijlocie si inaintata a descoperit ca persoanele care mancau de cel mult doua ori pe saptamana ciocolata aveau un risc mai scazut de a suferi de inima. Totusi, consumarea acestui aliment in fiecare zi nu a avut acelasi efect.
Studiul a durat noua ani, a implicat 31.823 de femei din Suedia si a incercat sa observe care este relatia dintre consumul de ciocolata de calitate superioara si riscul aparitiei problemelor de inima.
Femeile care au consumat de doua ori pe saptamana ciocolata cu o concentratie mare de cacao aveau cu 32% mai putine sanse de a avea probleme cu inima.
Persoanele care au consumat pana la trei portii de ciocolata pe saptamana aveau un risc cu 26% mai mic, insa cele care consumau in fiecare zi ciocolata nu beneficiau de acelasi efect protectiv.
"Nu putem ignora faptul ca ciocolata este un aliment cu multe calorii si ca un consum excesiv poate duce la aparitia kilogramelor nedorite. Insa, daca vrei sa consumi ciocolata, atunci alege-o pe cea neagra", a explicat dr. Murray Mittleman.
Este posibil ca presiunea sangelui sa fie diminuata de flavonoizii care se gasesc in ciocolata.
In studiul observational, cercetatorii au analizat chestionarele privind alimentatia subiectilor participanti, care aveau o varsta cuprinsa intre 48 si 83 de ani. Rezultatele au fost apoi combinate cu cele din fisele medicale din intervalul 1998-2006 si analizate.
Totusi, este posibil ca rezultatele finale ale studiul sa fi fost afectate de calitatea ciocolatei consumate de subiecti, intrucat o concentratie mai mare inseamna mai multe beneficii pentru organism.
Citeste si Intact News
Sursa foto: thepale.ie