Cum să ai o piele suplă DUPĂ ce scapi de kilogramele în plus

Publicat pe 29.04.2014 la 11:11 Actualizat pe 29.04.2014 la 14:34

Când crezi că lucrurile merg pe făgașul cel bun și ai reușit să scapi de kilogramele în plus, începi să observi o altă problemă - pielea lăsată. Acest aspect este foarte neplăcut și poate chiar să îți spulbere bruma de încredere redobândită cu greu, mai ales dacă sperai să mergi la plajă în curând și să te simți excelent în propria piele.

Când crezi că lucrurile merg pe făgașul cel bun și ai reușit să scapi de kilogramele în plus, începi să observi o altă problemă - pielea lăsată. Acest aspect este foarte neplăcut și poate chiar să îți spulbere bruma de încredere redobândită cu greu, mai ales dacă sperai să mergi la plajă în curând și să te simți excelent în propria piele.

Când pierzi rapid în greutate, nivelurile inferioare ale pielii, cunoscute și sub numele de dermis și sub dermis nu pot face față schimbărilor și nu se contractă în același ritm ca cel al pierderii în greutate, ceea ce poate face ca pielea să fie lăsată în jurul burții și la subraț. Poți să te asiguri că pielea își recapătă suplețea prin exerciții, nutriție și creme, deci nu te grăbi să te interesezi de operații estetice încă.

Ce trebuie să știi:

1. Evită pierderile prea bruște de greutate

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încerci să previi lăsarea pielii. Ea este un țesut elastic, dar îi ia ceva timp să se reajusteze. Dacă deja răul este produs, atunci citește punctele următoare.

2. Bea apă

A sta hidratat este extrem de important pentru elasticitatea pielii, de aceea nu uita să bei cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi.

3. Folosete creme și loțiuni pentru fermitate

Un alt lucru care te poate ajuta cu pielea lăsată este cu ajutorul cremelor ce îmbunătățesc fermitatea pielii. Ele trebuie să conțină Aloe Vera, vitamina A și E. Aceste ingrediente vor crește colagenul și elastina din piele.

4. O dietă sănătoasă

O dietă echilibrată reprezintă cel mai bun mod de a obține elastina și colagenul de care pielea ta are nevoie. Alimentele bogate în proteine cum ar fi laptele, brânza de vacă, fasolea, nucile și semințele conțin elementele necesare pentru formarea colagenului și elastinei.

5. Ferește-te de soare

Limitează expunerea la razele solare și stai departe de solar. Supraexpunerea slăbește pielea și o face mai predispusă la lăsare. Același efect îl au și clorurile din piscine, de aceea este recomandat să nu le frecventezi foarte des.

6. Scrub-urile minerale

Folosirea de scruburi minerale sau de săruri pentru îndepărtarea celulelor moarte într-un mod regulat este un lucru extrem de benefic pentru a redobândi suplețea pielii după ce ai scăzut în greutate. Unul dintre efectele folosirii scruburilor este creșterea circulației sangvine, ce ajută la elasticitatea pielii.

7. Antrenamentul cu greutăți

O altă recomandare în ceea ce privește pielea lăsată este să faci sport. Dacă nu ai folosit greutăți pentru a scade în greutate, acum este mimentul să o faci. Tonifierea musculaturii va ajuta la eliminarea grăsimii și obținerii unui look atletic.

Foto: hepta.ro

În articolul

Cum să ai o piele suplă DUPĂ ce scapi de kilogramele în plus

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x