O siluetă de vis și un ten luminos. Secretul? Ceaiul de pătrunjel

Publicat pe 28.02.2014 la 10:08 Actualizat pe 28.02.2014 la 10:49

Vrei să fii suplă și frumoasă? De multe ori ceea ce ne descurajează este ideea că trebuie să facem schimbări radicale, să ținem diete drastice și că întreg procesul va dura foarte mult timp. Însă dacă lucrurile ar fi mult mai simple, cum ar fi un banal obicei zilnic?

Vrei să fii suplă și frumoasă? De multe ori ceea ce ne descurajează este ideea că trebuie să facem schimbări radicale, să ținem diete drastice și că întreg procesul va dura foarte mult timp. Însă dacă lucrurile ar fi mult mai simple, cum ar fi un banal obicei zilnic? Este vorba despre ceaiul de pătrunjel, planta aromatică atât de banală și accesibilă. Pătrunjelul oferă o savoare deosebită mâncărurilor noastre, dar este și o bună sursă de vitamine, minerale și întărește sistemul imunitar.

Trucul care funcționează pentru oricine vrea să slăbească este să își înceapă ziua cu un ceai de pătrunjel. Acesta este benefic din mai multe puncte de vedere:

1. Pătrunjelul conține vitamina A și C, despre care se știe că sunt antioxidanți puternici. Aceste elemente îți întăresc sistemul imunitar, luptă împotriva inflamațiilor și echilibrează sistemul nervos. Vitamina C nu este doar ideală pentru hrănirea și regenerarea pielii, reduce cicatricile și petele, stimulează producția de colagen, atât de necesară reparării celulelor. Poți intesifica efectul pătrunjelului dacă faci un cuburi de gheață din ceaiul de pătrunjel pe care să le folosești pentru masarea tenului dimineață. Vei avea o piele proaspătă și luminoasă.

2. Pătrunjelul este bogat în acid folic ce ajută la prevenirea apariției celulelor canceroase. Acest acid protejează vasele de sânge și controlează presiunea sangvină. Acidul folic este recomandat mai ales femeilor care vor să rămână însărcinate.

3. Folosirea constantă a pătrunjelului ajută la buna funcționare a rinichilor, ficatului și a vezicii urinare pentru că ajută la eliminarea lichidelor în exces și a toxinelor. Mai mult, ceaiul de pătrunjel relaxează mușchii încordați și ajută la o mai bună digestie. Prin curățarea corpului și reglarea tranzitului intenstinal, vei vedea că îți va fi mai ușor și să slăbești și sa te menții în formă.

Cum să prepari infuzia de pătrunjel? Ai nevoie de 5-6 codițe de pătrunjel proaspăt. Pune-le într-o cană și toarnă apă fierbinte peste ele. Acoperă cana cu o farfurie. Peste 15 minute infuzia este gata de băut.

Ce trebuie să reții:

- cel mai bine este să bei ceaiul dimineața pentru a ajuta organismul să elimine toxinele

- dacă faci o cură de ceai de pătrunjel pentru 10 zile sau mai mult, poți continua să îl folosești și la gătit.

- ceaiul de pătrunjel nu este recomandat însă femeilor însărcinate și celor care au probleme cu rinichii sau vezica urinară.

Foto: hepta.ro


În articolul

O siluetă de vis și un ten luminos. Secretul? Ceaiul de pătrunjel

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x