Cum sa obtii un corp frumos modelat
Publicat pe 08.09.2011 la 06:25 Actualizat pe 07.09.2011 la 22:18
Toata lumea isi doreste un corp atletic care sa impresioneze de fiecare data, insa sunt foarte putini oameni care fac si eforturi pentru a-si atinge obiectivul. Pentru ca nimic nu este usor pe lumea asta, dupa cum nimic nu este gratis. Noi suntem cumulul actiunilor noastre, iar daca corpul nostru este gras si greoi, inainte de a invinui pe altcineva ar trebui sa ne intrebam ce am facut noi pentru a schimba situatia? Am urmat sfaturile vreunui nutritionist sau macar am cautat informatii pe net care sa ne asigure o dieta echilibrata?
Cate zile pe luna am fost la sala, ori de cate ori pe saptamana am alergat, fie si macar 500m? Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt „de putine ori sau niciodata”, atunci stim cine este vinovat de faptul ca nu suntem in cea mai buna conditie fizica. Primul pas a fost deja facut: constientizarea faptului ca este nevoie de o schimbare. Urmeaza apoi un plan cu ceea ce trebuie facut din care nu pot sa lipseasca exercitiile fizice. Iata care sunt 6 dintre cele mai bune exercitii pentru a va atinge telul visat: un corp perfect pentru o minte sanatoasa.
1. Mersul pe jos
Este miscarea castigatoare pentru tine: poti merge oriunde, oricand, nu ai nevoie de echipament special in afara unei perechi de pantofi sport.
Daca esti incepator, cel mai bine ar fi sa pornesti cu 10 minute pana la cel putin 30 de minute pe sesiune. Odata cu cresterea rezistentei poti mari timpul de mers sau chiar poti incepe sa alergi.
2. Intervalul de antrenament
Marind usor perioada antrenamentului nu doar ca te vor ajuta sa arzi mai multe calorii si sa pierzi rapid din kilogramele in plus. Ideea de baza este urmatoarea: variind intensitatea exercitiilor cardio iti vei obliga corpul sa paraseasca zona de confort si astfel vei obtine rezultate mai bune.
Forteaza timp de 1-2 minute dupa care fa o pauza intre 2-10 minute in functie de perioada de care are nevoie organismul tau pentru refacere intre exercitii.
3. Semi-genuflexiuni
Semigenuflexiunile se numara printre cele mai importante exercitii, deoarece implica mare parte din musculatura corpului.
Departeaza picioarele la latimea umerilor, mentine spatele drept, pentru a evita accidentarile in zona lombara, privirea inainte si nu balansa trunchiul inainte sau in lateral. Inspira profund, apoi blocheaza respiratia si cobora lent trunchiul prin flexia genunchilor pana cand fesele ajung putin sub planul genunchilor.
4. Fandari
La fel ca semigenuflexiunile acest tip de exercitiu lucreaza multi muschi, printre acestia numarandu-se fesierii, femuralii si cvadricepsii. In plus te ajuta sa-ti imbunatatesti echilibrul.
Duceti piciorul drept in fata si indoiti-l. Lasa toata greutatea pe piciorul din fata, expira, revino in pozitia initiala. Genunchiul nu trebuie sa atinga podeaua. Schimba piciorul si executa aceeasi miscare. Tine capul sus si privirea inainte, ca sa fortezi spatele sa stea drept.
5. Flotari
Acest exercitiu dezvolta muschii: tricepsi, deltoizi si pectorali, actionand insa si asupra muschilor abdomenului.
In timpul efectuarii acestui exercitiu corpul trebuie sa fie in permanenta intins, iar atunci cand corpul trebuie coborat, genunchii si abdomenul nu trebuie sa atinga solul.
6. Abdomene
Intinde-te cu spatele pe podea, cu genunchii flexati si picioarele bine sprijinite si putin departate. Tine-ti privirea indreptata spre tavan. Degetele sub cap, nu intreaga palma, ridica usor umerii de jos; astfel vei lucra abdomenul si iti vei pastra muschii flexori in stare de relaxare. Controleaza-ti corpul si la miscarea negativa: lasa-ti abdomenul sa se relaxeze usor atunci cand revii la podea.
Citeste si Sfatul Parintilor!
FOTO: 30dayyogi.com