De ce este sănătos să mâncăm ouă fierte
Publicat pe 19.04.2014 la 12:52 Actualizat pe 19.04.2014 la 13:38
Ouăle fierte pot fi o gustare excelentă atunci când nu ai timp să iei masa sau pot îmbogăți o salată la prânz. Prin adăugarea de ouă fierte la dieta ta, adaugi grăsimi bune ce ajută corpul să mențină sănătatea inimii. Ouăle fierte tari sunt bogate în vitamine care îți protejează ochii și mențin sănătatea oaselor.
Ouăle fierte pot fi o gustare excelentă atunci când nu ai timp să iei masa sau pot îmbogăți o salată la prânz. Prin adăugarea de ouă fierte la dieta ta, adaugi grăsimi bune ce ajută corpul să mențină sănătatea inimii. Ouăle fierte tari sunt bogate în vitamine care îți protejează ochii și mențin sănătatea oaselor.
Ouăle fierte oferă grăsimi sănătoase ce stabilizează nivelul colesterolului, dar și însulina din sânge. Ele sunt benefice în special pentru cei care suferă de diabetul zaharat de tip 2.
Sunt bogate în proteine
Ouăle fierte tari au un conținut ridicat de proteine. Ai nevoie de proreine pentru a construi masa musculară dar și pentru a repara orice țesut din corpul tău. Dieta ta ar trebui să fie alcătuită din 10-35 la sută proteine, ceea ce înseamnă 50-175 grame pentru cineva care consumă 2,000 de calorii pe zi. Un ou fiert conține 6 grame de proteine.
Sănătatea ochilor
Una dintre cele mai importante vitamine care se găsește în ouă este vitamina A. Ea este componenta unei proteine care absoarbe lumina în retine și protejează membrana din jurul corneei. Femeile au nevoie de 700 micrograme pe zi, iar bărbații de 900. Un ou fiert tare oferă 75 de microgame de vitama A.
Oase puternice
Ouăle fierte tari conțin vitamina D, esențială sănătății oaselor și a dinților. Vitamina D promovează absorbția calciului și reglează nivelul acestuia în sânge. Acest proces ajută oasele să primească tot calciul de care au nevoie pentru rezistență și structură. Un ou fiert oferă o șesime din cantitatea de vitamina D necesară zilnic.
Informații calorice
Un ou fiert tare conține aproape 80 de calorii. În jur de 60 la sută dintre calorii provin din grăsimi. Dacă vrei să elimini grăsimile, trebuie să elimini gălbenușul. Albușul este partea bogată în proteine.
Foto: hepta.ro