De ce nu slăbești atunci când te înfometezi. Uite ce greșeli faci!

Publicat pe 05.12.2014 la 14:55 Actualizat pe 05.12.2014 la 15:05

Dintre toate dietele pe care alegi să le ții, cea care presupune să te înfometezi este cea mai nocivă pentru organism. În plus, nu este deloc eficientă. Iată de ce nu slăbești atunci când te înfometezi:

Dintre toate dietele pe care alegi să le ții, cea care presupune să te înfometezi este cea mai nocivă pentru organism. În plus, nu este deloc eficientă. Iată de ce nu slăbești atunci când te înfometezi:

Sari peste micul dejun

Dacă sari peste masa de dimineață, ai impresia că faci un lucru bun și îți salvezi corpul de niște calorii în plus. Numeroase studii au dovedit însă că micul dejun este un aliat de nădejde la dietă: accelerează metabolismul și te ajută să fii mai activă deoarece accelerează metabolismul.

Faci sport pe stomacul gol

Nutriționiștii avertizează că dacă nu mănânci înainte de sport, în loc să arzi grăsimile, arzi caloriile din mușchi. Scopul este însă ca masa muscular să rămână aceeași!

Mănânci prea puțin

Este una dintre cele mai des întâlnite greșeli pe care le fac persoanele care sunt la dietă. Te înfometezi, sperând că așa vei slăbi mult mai repede. Efectul este însă exact invers. Atunci când îl privezi de hrană, organismul are tendința să stocheze de fiecare dată când mănânci. Așa că, în loc să slăbești, te îngrași.

Nu dormi suficient

Există posibilitatea să te îngrași dacă nu dormi suficient. Persoanele predispuse la o astfel de problemă sunt cele care dorm doar 5-6 ore pe noapte. Oboseala stimulează apetitul, iar lipsa somnului încetinește metabolismul. Astfel, cei care nu dorm suficient ajung să consume cu 500 de calorii în plus pe zi.

În articolul

De ce nu slăbești atunci când te înfometezi. Uite ce greșeli faci!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x