De evitat - alimente despre care se crede că sunt sănătoase

Publicat pe 21.11.2013 la 08:45 Actualizat pe 21.11.2013 la 10:04

Uneori, alimentele despre care credem că sunt sănătoase sunt exact acelea pe care trebuie să le evităm. Fructele uscate sunt excelente dacă nu conțin zahăr și alți conservanți, iar sushi este o rețetă foarte ușoară și sănătoasă, atâta timp cât se respectă rețeta și nu se adaugă o mulțime de alte ingrediente care să o facă mai gustoasă, dar și mai calorică. Totul ține de detalii, de aceea este recomandat să citim etichetele și să întrebăm chelnerul ce ingrediente se găsesc în ceea ce comandăm.

Fructe uscate

Fructele uscate sunt foarte bogate în fibre, dar cele mai multe dintre ele conțin zahăr și acid sulfuric care au rolul de a le păstra pentru cât mai mult timp. Pentru că sunt uscate, conțin de 3 ori mai multe calorii decât fructele proaspete, pentru că au un volum mai mic. Fructele proaspete sunt de cele mai multe ori o opțiune mai bună.

Iaurt fără grăsimi

În general alimentele care conțin zero la sută grăsimi nu sunt sănătoase. Grăsimile naturale sunt cele care ajută la obținerea consisteței cremoase a iaurtului, iar atunci când ele lipsesc, sunt în general înlocuite cu alte substanțe de îngroșare. Cât despre iaurturile cu fructe, conțin îndulcitori și sunt foarte bogați în calorii. Dacă vrei ceva dulce, amestecă iaurt grecesc cu fructe proaspete și puțină miere.

Gustări organice

Nu orice este organic sau fără gluten este neapărat și sănătos. Produse de patiserie organice, biscuiții, chipsurile, toate acestea pot conține un număr ridicat de calorii. Desigur, untul sau ouale din care sunt făcute pot fi organice, dar acest lucru nu schimbă faptul că dacă le consumi des, îți vor afecta sănătatea.

Sushi

Pește, orez, alge de mare - ce nu poate fi sănătos? Modul în care acest fel de mâncare este pregătit în cele mai multe restaurante are tot felul de adaosuri, printre care și cremă de brânză, maioneză și sosul casei. Alege sashimi, unde primești în general și felii de ridichi și puțin ghimbir și care este făcut mai simplu.

Omletă cu legume

În gereral, dacă vei comanda undeva o omletă cu legume, acestea sunt prăjite într-o baie de ulei. Dacă mai adaugi untul sau uleiul în care sunt prăjite ouăle plus brânză, vei avea un mic dejun gras si destul de caloric. Când faci omletă la tine acasă este indicat să faci legumele la baie de aburi și apoi să folosești doar un strop de ulei la prăjire.

Foto: hepta.ro

În articolul

De evitat - alimente despre care se crede că sunt sănătoase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x