Dieta anticancer - 3 reguli de aur
Publicat pe 11.04.2014 la 10:54 Actualizat pe 11.04.2014 la 10:57
Dieta anticancer trebuie sa respecte cateva reguli simple, dar deosebit de importante.
Dieta anticancer trebuie sa respecte cateva reguli simple, dar deosebit de importante.
Doar 3%-5% dintre cazurile de cancer sunt determinate de factori genetici (antecedente de cancer in familie). "In restul cazurilor, cel mai important factor de risc in dezvoltarea acestei boli este alimentatia. Bineinteles, alaturi de stilul de viata dezorganizat, de fumat sau poluare. Adoptarea unei diete adecvate stimuleaza mecanismele naturale de detoxifiere a organismului si inhiba aparitia si dezvoltarea tumorilor. Alimentul actioneaza de la nivelul genelor", arata prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Cu alte cuvinte, prin dieta putem preveni cancerul si tine in frau chiar si factorii genetici. Daca insa dezechilibrul este caracteristica principala a regimului alimentar, atunci totul scapa de sub control.
Pentru a tine la distanta cancerul, dar si afectiunile cardiovasculare, si obezitatea, dati legumelor, fructelor, cerealelor integrale, pestelui locul pe care il merita in dieta dumneavoastra. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi enumera factorii alimentari care scad riscul de cancer: suplimente alimentare naturale, 2-3 litri de apa plata pe zi, alimente cu seleniu (fructe, legume, oua, cereale integrale), alimente cu zinc (fructe de mare), ceai verde, ulei de masline (o lingura pe zi), vin rosu (nu mai mult de un pahar pe zi).
Dieta anticancer trebuie sa respecte cateva reguli simple, dar deosebit de importante:
1. Mancati cinci portii de legume si fructe zilnic!
2. Dimineata, inlocuiti sandvisul cu salam si paine alba cu o portie de cereale integrale!
3. De doua-trei ori pe saptamana desfatati-va cu o portie de peste gras oceanic (macrou, cod, hering)!