Dieta de sărbători: începe din timp

Publicat pe 26.11.2013 la 10:56 Actualizat pe 09.12.2013 la 17:49

O prăjiturică, un pahar de șampanie, un mousse de ciocolată: perioada sărbatorilor este cea când mesele încărcate sunt punctul de interes al întâlnirilor cu prietenii și familia. Nu este de mirare că cei mai mulți dintre noi dobândim câteva kilograme în plus în urma acestui desfrău culinar. Dacă nu vrei să începi noul an cu o cură de slăbire și de detoxifiere, urmează câteva reguli înainte și după perioada sărbătorilor:

Mănâncă mai puțin acum, mai mult mai târziu

Poți să te răsfeți fără nici o urmă de vină de Crăciun și Revelion dacă îți stabilești un plan cu câteva săptămâni înainte. Începe să reduci de pe acum consumul de calorii. Dacă slăbești puțin înainte de sărbători, vei putea pune un kilogram sau două în plus fără ca acest lucru să te afecteze. Nu trebuie să ții o dietă strictă, ci să consumi 100-300 de calorii mai puține zilnic. Este foarte simplu: optează un dresing din ulei de măsline și ierburi aromate la salată în locul unuia cu iaurt sau alege un espresso în locul unui latte.

Poartă ceva strâmt la întâlniri

Nu trebuie să fii încorsetată și să nu poți respira, dar o rochie care să se muleze pe corp te va face să realizezi dacă întreci măsura și mănânci prea prea mult. Vei vrea cu siguranță să arăți bine, iar rochia te va opri să faci câteva greșeli în acest sens.

Nu merge flămândă la o petrecere

În general, cuprinse de febra pregatirilor pentru o masă în familie sau o petrecere cu prietenii, uităm să mai mâncăm înainte. Nu înseamnă că trebuie să mergi la evenimentul stabilit cu burta plină, dar este recomandat să mănânci un baton de cereale sau o gustare mică înainte pentru a nu avea tendința de a face alegeri greșite când ajungi acolo.

Fii sufletul petrecerii

Dacă vei dansa și te vei simți bine, mâncarea nu va fi pentru tine cel mai important aspect al petrecerii. Persoanele care stau plictisite la masă întreaga seară au tendința de a-și umple timpul ciugulind încontinuu.

Gustă din toate, nu termina nimic

Nu te aventura la porții mari, pe care abia să le poți termina. Spune de la început că vrei să guști câte puțin din toate și nu te lăsa convinsă să mănânci prea mult, doar pentru ca sunt sărbătorile.

Nu spune că ești la dietă

La sărbători nu este chiar o idee prea bună să declari că ești la dietă, decât dacă vrei ca acest lucru să se întoarcă împotriva ta. Comportă-te natural și încearcă să nu întreci măsura. Dacă vei declara că intenționezi să mănânci mai puțin, vei atrage atenția tuturor asupra acestui lucru și este foarte probabil că ceilalți te vor convinge să mănânci mai mult.

Foto: hepta.ro

În articolul

Dieta de sărbători: începe din timp

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x