Dieta disociată – Cum slăbim sănătos?
Publicat pe 11.08.2020 la 11:21 Actualizat pe 11.08.2020 la 11:31
Dieta disociată este o metodă sănătoasă prin care poți dobândi corpul mult visat, scăpând de kilogramele în plus.
Dieta disociată este o metodă sănătoasă prin care poți dobândi corpul mult visat, scăpând de kilogramele în plus. Această dietă funcționează pe baza unor principii clare, iar numărul de kilograme nedorite va dispărea, fără riscul de îngrășare imediată.
Cu toții ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus rapid, fără a le recâștiga în scurt timp. Înainte de orice dietă, trebuie mai întâi să îți consulți medicul pentru a te informa dacă dieta aleasă este recomandată sau nu pentru corpul și metabolismul tău.
Dieta disociată – 3 tipuri
Dieta disociată este de trei tipuri:
-Dieta disociată în funcție de zile: Această dietă presupune consumul unei singure grupe de alimente într-o zi, precum ziua fructelor, ziua legumelor, ziua lactatelor, etc.
-Dieta discociată în funcție de mese: Această variație a dietei este o variantă echilibrată, iar corpul tău reușește să primească toți nutrienții, mineralele și vitaminle necesare. Astfel, vei servi fructe la micul dejun, carne la prânz și legume la cină.
-Dieta disociată în funcție de perioade: Prin intermediul acestei variații a dietei va trebui să consumi o singură grupă de alimente, iar mesele respective trebuie să fie stabilite la intervale specifice.
Dieta disociată se bazează pe consumul de alimente în funcție de grupele alimentare de vreme ce organismul uman digeră în mod diferit fructele, legumele, cerealele, carnea și lactatele.
Grupe alimentare
-
-carne slabă: Este recomandată carnea de pui și curcan, gătite la abur, la cuptor sau la grătar, fără condiment sau ulei.
-
-pește: Somon, păstrăv și știucă, preparat la grătar, la cuptor sau la abur.
-
-fructe: Poți mânca orice fructe (crude, fără siropuri sau zahăr adăugat), dar ar trebui să eviți să consumi prea multe citrice, fiindcă pot cauza hiperaciditate și balonare.
-
-legume: Poți consuma orice legume prefer (crude, gătite la abur, la cuptor, fără condiment și ulei), însă încearcă să variezi cât de mult poți, pentru a asigura un aport suficient de vitamine și minerale.
-
-lactate: Iaurt, lapte, brânză de vaci, telemea, specialități din brânză – Toate ar trebui să fie slabe în grăsimi.
-
-cereale: Acestea vor asigura un tranzit intestinal sănătos datorită aportului de fibre, cerealele sunt permise în orice prezentare - paste integrale, orez integral, tărâțe de ovăz, etc.
-
-ouă: Acestea consumă doar fierte tari.
În dieta disociată sunt interzise alimentele precum zahărul, cofeina, sucurile carbogazoase și alcoolul.
Dieta disociată – Avantaje
-Te ajută să scapi de kilogramele în plus
-Nu ai parte de digestie grea
-Nu impune costuri suplimentare
-Te scapă de balonare
Dieta disociată – Dezavantaje
-Nu este recomandată femeilor însărcinate, copiilor cu probleme de greutate sau mamelor care alăptează.
-Nu este recomandată pe termen lung deoarece pot avea loc dereglări metabolice.
Sursă: doc.ro, csid.ro
Citește și: Tot ce trebuie să știi despre gluten Dieta mediteraneană - Cea mai eficientă dietă de slăbit