Dieta pentru pielea uscata si parul deteriorat

Publicat pe 13.09.2010 la 13:18 Actualizat pe 13.09.2010 la 15:35

Pielea si parul reprezinta cele mai importante aspecte ale infatisarii tale, primul lucru pe care cei din jur il observa. Astfel ca este esential sa ai in permanenta un par curat si stralucitor si o piele impecabila, hidratata. Dar cum frumusetea porneste din interior, pentru a avea aceste lucruri trebuie sa ai grija ce mananci. Iata ce sa consumi pentru a arata de nota 10.

Acizi Omega 3, pentru energie si stralucire

Nucile, tofu, soia si dovleac, semintele de in - toate sunt bogate in acizi Omega 3, cei care iti dau energie toata ziua si schimba aspectul pielii tale, dintr-unul tern intr-unul demn de invidiat.

Aplica produsul, nu il manca

Uleiul de masline nu face minuni doar pentru sanatate, consumat in salate, ci si aplicat ca tratament pentru coate, genunchi si cuticule. Daca vrei mai degraba sa-ti faci un gomaj, combina uleiul de masline cu doua parti zahar brun, amestecul rezultat putand fi folosit inainte de dus.

Pentru par, iti propunem o ingrijire speciala cu un amestec din jumatate de cana de orz, faina de alac alb, o lingura de otet de mere si o cana de apa distilata. Ia crema rezultata si aplic-o pe par, apoi las-o sa actioneze timp de 20 - 30 de minute. La final, indeparteaza tot cu apa rece.

Antioxidantii din zinc confera parului vitalitate

Cea mai buna sursa de zinc sunt stridiile, cunoscute majoritatii datorita efectelor afrodisiace. Ei bine, acestea contin suficienti antioxidanti pentru a regenera tesuturile si pentru a da pielii un aspect tanar. Acelasi efect il are si carnea de vita sau miel si cerealele integrale.

Se da verde la nuci!

O sursa excelenta de omega 3 si seleniu o reprezinta nucile, o gustare usoara si buna, ale caror efecte se constata imediat : iritatiile dispar si pielea devine mai elastica. Totusi, daca incepi o "dieta" cu nuci, ai grija sa iei suplimente de vitamina E pentru absorbtia seleniului.

In plus!

- Redu consumul de cofeina si mareste-l pe cel de apa, pentru un ten hidratat.

- Daca nu ai parul gras, consuma multe legume verzi, care au vitaminele A si C, pentru productia de sebum. Astfel, asiguri o protectie naturala parului impotriva factorilor inconjuratori.

În articolul

Dieta pentru pielea uscata si parul deteriorat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x