Dr. OZ: cum suntem păcăliți să cumpărăm alimente ce doar par sănătoase

Publicat pe 10.03.2014 la 14:03 Actualizat pe 10.03.2014 la 14:55

Ești atent la ceea ce mănânci și vrei să faci cele mai bune și sănătoase alegeri? Nu este atât de simplu pe cât pare pentru că multe dintre alimentele pe care le considerăm a fi bune, sunt de fapt pline de ingrediente care le fac nesănătoase.

Ești atent la ceea ce mănânci și vrei să faci cele mai bune și sănătoase alegeri? Nu este atât de simplu pe cât pare pentru că multe dintre alimentele pe care le considerăm a fi bune, sunt de fapt pline de ingrediente care le fac nesănătoase.

Băuturile cu vitamine

Există sute de băuturi “sănătoase” ce promit să ne dea energie și să ne ajute să ne simțim mai bine. Sunt ele indicate însă? Dr. OZ atrage atenția asupra faptului că dacă ele conțin mai mult de 1-2 ingrediente, cel mai bine este să nu le consumi. O băutură ce conține o multitudine de ingrediente conține probabil și calorii adăugate sub formă de zaharuri simple, iar dacă este ceva dulce și lipsit de calorii, atunci probabil conține îndulcitori artificiali. Aceștia pot duce la apariția anumitor boli vasculare.

Amestec de fructe uscate și alune

Astfel de amestecuri sunt foarte tentante pentru că la o primă vedere par o gustare foarte sănătoasă. Însă trebuie să citești cu atenție toate ingredientele, cele mai multe variante pe care le poți cumpăra conțin zahăr adăugat sau sunt prăjite în ulei. Mai ales dacă vrei să slabești, indicat este să eviți astfel de amestecuri sau să le pregătești acasă, cu ingrediente atent selectate.

Mâncăruri dietetice congelate

Acestea au în general un conținut ridicat de sodiu. Și deși pot fi sărace în calorii, ele sunt și sărace în nutrienți. Deși anumite mâncăruri ce necesită doar să fie încălzite la cuptor par a fi o opțiune rapidă și sănătoasă, nu de puține ori sunt realizate din ingrediente de slabă calitate.

Batoane de cereale

Batoanele din cereale integrale promit să ne ofere fibre, proteine și energie însă tot ele conțin și zaharuri sau un înveliș de ciocolată sau iaurt dulce. Dacă vrei o sursă naturală de proteine, mănâncă un măr sau o bucată de brânză.

Iaurt înghețat

Iaurtul înghețat pare o opțiune mult mai bună decât înghețata. Dacă te gândești la conținutul de grăsime, atunci da, este o alegere bună. Însă în ceea ce privește numarul de calorii și zaharuri, atunci acest desert nu este tocmai sănătos.

Unt de alune sau de arahide

Alunele și nucile sunt o sursă excelentă de omega 3 și de grăsimi sănătoase. Ele ajută la menținerea unei stări de sănătate bune a inimii, dar te ajută și să slăbești. Trucul este să fii atent la ce cumperi. Dacă pe etichetă sunt trecute mai mult de două ingrediente, atunci nu este tocmai cea mai bună alegere. Caută cele mai naturale unturi pentru a te asigura că nu mănânci ceva plin de chimicale sau care conțin un surplus de zahăr și sare.

Foto: hepta.ro




În articolul

Dr. OZ: cum suntem păcăliți să cumpărăm alimente ce doar par sănătoase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x