Dr. Oz: În 24 de ore îţi prelungeşti viaţa

Publicat pe 05.09.2012 la 17:42 Actualizat pe 05.09.2012 la 23:01

dr oz

Mulţi se întreabă: este posibil să ne schimbăm dramatic calitatea vieţii prin lucrurile pe care le facem în doar 24 de ore?

Este posibil. Schimbările pe care le facem într-o zi se pot traduce în avantaje de-o viaţă pentru sănătate. Micile schimbări pot fi uşoare şi afectează cum îmbătrânim şi cum ne simţim mâine.

Trebuie să începeţi să vă schimbaţi viaţa chiar de azi.

Prima misiune - Misiunea de la ora 8:00 face ridurile să dispară!

Cum facem? Reducem consumul de zahăr. De ce? Zahărul şi proteinele au un efect dăunător împreună, duc la compuşi ce creează probleme altor proteine din organism. Apar combinaţii anormale care duc la pierderea flexibilităţii şi elasticităţii în tot corpul, în vasele de sânge, peste tot. La fel se întâmplă cu pielea care devine ridată.

Colagenul e gros şi echilibreză pielea. Zahărul ce intră în corp afectează negativ colagenul, îl distruge pur şi simplu.

Dacă vrem să scăpăm de riduri, sunt două soluţii pentru a elimina zaharurile ascunse. În primul rând trebuie eliminate iaurturile cu aromă de fructe sau sirop. Iaurtul e bun, însă cel cu fructe conţine zaharuri ascunse, simple.

Al doilea truc este înlocuirea ketchup-ului pe care îl puneţi peste ouă şi alte produse cu sos Sriracha. Acesta este un sos picant făcut cu ardei iuţi, nu conţine zahăr precum ketchup-ul şi stimulează metabolismul.

Mai există un supliment care combate ridurile. Este vorba despre substanţa numită crom GTF. Avem nevoie de aşa ceva în cantităţi mici. Ajută insulina să-şi facă treaba şi să ducă zahăr în celule pentru energie.

A doua misiune - Ora 12:00 – Îndepărtăm celulele canceroase

Toate celulele din corp, chiar şi cele canceroase au nevoie de energie şi nutriţie. Sunt alimentate prin vasele de sânge. Şi dacă ar exista o cale de a preveni transformarea vaselor de sânge în celule canceroase?

E ceva denumit anti-angiogeneză. Studiile arată că anumite alimente pot face asta.

Celulele canceroase se dezvoltă. Problema nu e că nu se înţeleg cu celelalte celule, ci le fură sângele. Dacă organismul reuşeşte să limiteze fluxul de sânge către celula canceroasă aceasta nu poate supravieţui.

Pentru a face acest lucru, organismul trebuie ajutat. Îl putem ajuta cu o salată anticanceroasă care trebuie să conţină: papaya, mure şi nucşoară.

A treia misiune – ora 15:00 – eliminarea stării de extenuare

Aici nu este vorba doar de starea de oboseală, ci de extenuarea celulară, când celulele nu mai pot funcţiona cum trebuie fiindcă sunt extenuate. Asta ne îmbătrâneşte. Ce se petrece?

Trebuie să aibă loc diviziunea celulară pentru reînnoirea celulelor. La fiecare diviziune, o mică parte din ADN-ul nostru se scurtează câte puţin. Aceste capete se numesc telomeri. Seamănă cu capetele unor şireturi. Când ajung atât de scurte încât nu se mai pot divide, atunci îmbătrânim şi celulele mor.

Pentru a preveni acest lucru se recomandă Astragalus. Aceasta este o plantă din China care stimulează sistemul imunitar, folosită de mii de ani. Cercetările recente arată că ajută telomerii de care vorbim să rămână intacţi, iar pe noi ne ajută să trăim mai mult şi să îmbătrânim mai lent. Datele sunt preliminare, însă promiţătoare.

A patra misiune – ora 19:00 – Să învingem demenţa

Cea mai indicată este o dietă antiinflamatorie. Asiguraţi-vă că nu aveţi nitraţi de sodiu în dietă – tot ce înseamnă mezeluri.

Celulele noastre au nevoie de multă energie, mai ales cele din creier. O combinaţie de L-carnitină şi acid alfa lapoic pot aduce beneficii semnificative. Ajută celulele să se menţină sănătoase şi creierul să funcţioneze normal, cu un antioxidant puternic.

A cincea misiune – ora 22:00 – Merge-ţi la culcare

E cea mai importantă schimbare. Este greu, însă e esenţial pentru că îmbătrânim şi cum trăim. Trebuie să eliminăm cauza lipsei de somn. Stresul e o mare problemă. Respiraţi adânc timp de 5 minute.

În articolul

Dr. Oz: În 24 de ore îţi prelungeşti viaţa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x