Dr. OZ: Știai că timiditatea duce la un sistem imunitar scăzut? Află legătura dintre personalitate și starea de sănătate

Publicat pe 13.12.2013 la 09:08 Actualizat pe 13.12.2013 la 10:28

Starea de ta sănătate este influențată de numeroși factori. Dar știai că personalitatea ta este unul dintre ei? Dr. OZ îți spune cum funcțioază:

Tipul de personalitate: impulsiv

Nu ai rabdare să aștepți deloc și te surprinzi făcând decizii mici sau mari înainte de-a le fi gândit cum trebuie? Probabil ai o personalitate impulsivă. Astfel de persoane au probleme în finalizarea unui proiect, sunt agitați și se pot implica în activitați riscante, cum ar fi pariurile și condusul la mare viteză.

Dacă ești impulsiv, esti supus unui risc crescut de ulcer, chiar și atunci când alți factori, cum ar fi vârsta sau fumatul nu reprezintă o problemă. Cercetătorii cred că persoanele impulsive pot avea o cantitate mai ridicată de acid gastric, ceea ce duce la ulcer.

Tipul de personalitate: optimist

Dacă reușești să vezimereu partea plină a paharului, optimismul poate juca un rol central în personalitatea ta. Optimiștii se așteaptă la cele mai bune rezultate din orice situație și sunt dispuși să își asume riscuri și responsabilități pentru că nu se simt copleșiți de teama că lucrurile ar putea merge prost.

Optimismul este grozav pentru starea de sănătate a inimii tale. Un studiu realizat pe 1,306 de bărbați a arătat că optimiștii erau mult mai puțin predispuși să dezvolte o boală de inimă.

Tipul de personlitate: cel care vrea să facă pe plac

Cei care sunt mereu dispuși la compromisuri, sunt pasivi și se conformează la ce vor alții. Deși pot fi foarte atenți față de persoanele din jurul său, ei nu se descurcă la fel de bine în a avea grijă de ei înșiși.

Persoanele dornice să îi mulțumească pe ceilalți nu sunt foarte proactive. Ei se simt de multe ori neputincioși în fața problemelor. Studiile arată că persoanele care au grijă de o altă persoană bolnavă pentru o perioadă lungă de timp sunt expuse unui risc ridicat de depresie și anxietate.

Tipul de personalitate: timid

Cercetările sugerează că timiditatea poate avea un impact puternic asupra sistemului imunitar și poate fi asociat cu o activitate crescută a sistemului nervos simpatetic, cel care este responsabil pentru răspunsul de luptă sau fugi în situații de stres. Oamenii timizi prezintă un risc crescut de a dezvolta infecții virale, incluzând răceala.

Tipul de personalitate: conștiincios

Dacă ești o persoană conștiincioasă, atunci ești organizat, precaut și responsabil. Acorzi atenție detaliilor și de aceea ești atent și față de ceea ce îți transmite corpul. Acest tip de personalitate are parte de o viață lungă, pentru că are grijă de propria persoană și evită situațiile riscante.

Foto: hepta.ro

În articolul

Dr. OZ: Știai că timiditatea duce la un sistem imunitar scăzut? Află legătura dintre personalitate și starea de sănătate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x