Faci popcorn în cuptorul cu microunde? Nu o să mai mănânci după ce citești ASTA
Publicat pe 18.01.2016 la 11:32 Actualizat pe 18.01.2016 la 11:50
Specialiștii ne avertizează că popcornul preparat în cuptorul cu microunde poate conduce la apariţia unor boli precum cancerul, boli tiroidiene, infertilitate, boli ale rinichilor sau colesterol ridicat.
Specialiștii ne avertizează că popcornul preparat în cuptorul cu microunde poate conduce la apariţia unor boli precum cancerul, boli tiroidiene, infertilitate, boli ale rinichilor sau colesterol ridicat.
De vină este un chimical, acidul perfluorooctanoic, folosit în ambalajele pentru floricelele de porumb pentru ca acestea să nu se lipească de pungă. Însă dacă acest chimical ajunge în corpul uman, este foarte toxic și, de asemenea, este considerat cancerigen.
Un alt pericol este dat de diacetil, o substanță folosită pentru a da aromă pericolului, dar dăunătoare pentru plămâni. Practic, diacetilul răneşte plămânii şi are drept consecinţă apariţia problemelor de respiraţii.
În plus, în urma unui studiu realizat în cinematografele din SUA, a rezultat că o pungă de popcorn de mărime medie şi o băutură conţin aproximativ 2.000 de calorii.