Fereste-te de zaharul ascuns din alimente!
Publicat pe 10.04.2012 la 16:44
Sarea, caloriile si grasimile sunt principalele temeri intr-o dieta. Totusi, specialistii recomanda sa luam in considerare si cantitatea de zahar pe care o consumam zilnic. Acesta poate fi foarte periculoas pentru organism!
Un bol de cereale cu lapte si un pahar de suc de portocale pentru micul dejun par mult mai sanatoase decat o omleta cu bacon. Din punctul de vedere al cantitatii de grasime si calorii, poate fi o alegere buna. Insa, luand in considerare zaharul, cerealele nu mai sunt atat de sanatoase.
Producatorii de alimente adauga zaharul in cantitati mult mai mari decat cele permise, pentru a oferi o aroma mai puternica produselor.
Astfel, sucurile carbogazoase dar si cele numite "naturale" contin indulcitori in exces. Inghetata, produsele de patiserie, iaurtul cu fructe, piureul de fructe, biscuitii, napolitanele, semi-preparatele, chipsurile, ketchup-ul, laptele, ciocolata si chiar salatele au un adaos de zaharoza si fructoza peste limita normala.
Astfel, in urma unui studiu recent realizat de cercetatorii britanici, s-a constatat ca zilnic ajungem sa consumam cu peste 20% mai mult zahar decat doza recomandata.
Consumul crescut de zahar duce la cresterea in greutate si la declansarea unor boli grave precum diabetul zaharat.
Sursa: dailymail.co.uk
FOTO: hepta.ro