Germenii de grau, alimentul ideal pentru sanatate
Publicat pe 27.08.2012 la 15:02 Actualizat pe 27.08.2012 la 15:57
Stiai ca germenii de grau reprezinta alimentul ideal pentru o alimentatie perfect sanatoasa? Avand in vedere numarul mare de substante nutritive care se gasesc in germenii de grau, acestia aduc o multitudine de beneficii sanatatii noastre.
Aproape orice afectiune poate fi ameliorata cu o cura de germeni de grau
Germenii de grau sunt embrionii semintelor de grau, acestia fiind o sursa importanta de proteine, grasimi nesaturate, fibre, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E si K, fosfor, magneziu si zinc. Germenii de grau se recomanda atat persoanelor suprasolicitate, cu o viata activa, cat si copiilor, pentru a-i proteja de raceala sau gripa. Cura cu germeni de grau ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejeaza muschii, aparatul circulator, plamanii si imbunatateste acuitatea vizuala. Totodata, aceasta cura este recomandata si in tratarea anemiei, a durerilor de cap, a insomniei, a asteniilor, nevrozelor si nevritelor.
Consumul de germeni de grau reduce colesterolul, previne aparitia cancerului, mentine frumusetea pielii, intareste imunitatea si detoxifiaza organismul.
Cum se obtin germenii de grau?
Se spala boabele de grau, se pun intr-o farfurie adanca si se toarna apa calduta pana la margini. Nu utiliza apa calda de la robinet, deoarece aceasta sufera un proces de tratare cu diferite substante chimice contra depunerii de saruri pe conductele de apa.
Dupa 24-36 de ore (in functie de anotimp) se scurge graul si se muta pe o farfurie plata unde, stropit in mod periodic cu putina apa, va mai sta 2-3 zile. Aparitia germenilor, cand boabele incoltesc, semnaleaza inceputul germinatiei. Dupa germinatie, semintele absorb rapid apa si se umfla, ajungand la dimensiuni de doua ori mai mari decat initial. In acest moment, germenii se pot utiliza pentru consum.
Durata curei si administrare
Se recomanda cura de trei sau patru saptamani. Efectele apar insa dupa doua sau trei luni in cazul afectiunilor usoare si dupa 6-12 luni in cazul afectiunilor grave. Doza terapeutica pentru adulti este de trei linguri pe zi, crescand apoi treptat, pana la sase linguri pe zi. Pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi, in timp ce la copiii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi. In alimentatia celor mici, germenii de grau sunt eficienti si in tratarea intarzierilor de crestere. Administrarea germenilor de grau, proaspeti (obtinuti acasa, prin) sau deshidratati (de la magazinele naturiste), se face dimineata, pe stomacul gol, in amestec cu miere de albine.
Afla si despre cura cu ulei din germeni de grau, doar pe Income Magazine!
sursa foto: hepta.ro