Îl consumi zilnic, fără să ştii că te poate îmbolnăvi grav. Acest aliment duce la apariţia cancerului
Publicat pe 21.03.2016 la 23:17 Actualizat pe 21.03.2016 la 23:36
Încă din copilărie am fost învățați că laptele este un aliment important pentru a ne menține sănătatea în limitele normalității. Însă studiile recente, realizate de cercetătorii norvegieni, arată cu totul o altă realitate.
Încă din copilărie am fost învățați că laptele este un aliment important pentru a ne menține sănătatea în limitele normalității. Însă studiile recente, realizate de cercetătorii norvegieni, arată cu totul o altă realitate.
Experţii medicali norvegieni au ajuns la concluzia că femeile care beau trei căni de lapte pe zi au un risc de trei ori mai mare de a face cancer la sân decât cele care beau o singură cană.
Legatura dintre lapte si cancerul la sân este bine fundamentată. Laptele de vacă are un hormon similar cu insulina care are un rol în procesul de creştere al copiilor, pentru că laptele este destinat susţinerii viţeilor. Însă în organismul uman, în special în cel al copiilor, hormonul de creştere încurajează dezvoltarea celulelor şi descurajează autodistrugerea acestora.
Un alt factor care creste riscul de a face cancer este estrogenul, iar laptele are 60 de hormoni naturali, estrogenul fiind predominant. Estrogenul este problematic in boli sensibile la acest hormon, cum ar fi cancerele de sân.
Ţinând cont că expunerea zilnică a femeilor la estrogen este unul dintre factorii principali ai declanşării cancerului de sân, influenţa unei cantităţi suplimentare de estrogen din lapte nu ar trebui neglijată.