Mănânci mai puțin, faci sport și tot nu slăbești? Înseamnă că ai ACEASTĂ problemă

Publicat pe 30.05.2016 la 12:36 Actualizat pe 30.05.2016 la 13:02

Dacă ți-ai elaborat un anumit plan alimentar, ai început să incluzi în programul tău și activități sportive, iar cu toate astea tot nu slăbești, înseamnă că poți avea anumite probleme de sănătate, care reprezintă o adevărată piedică în lupta cu kilogramele în plus. Intoleranța la gluten ar putea fi o astfel de problemă.

Dacă ți-ai elaborat un anumit plan alimentar, ai început să incluzi în programul tău și activități sportive, iar cu toate astea tot nu slăbești, înseamnă că poți avea anumite probleme de sănătate, care reprezintă o adevărată piedică în lupta cu kilogramele în plus. Intoleranța la gluten ar putea fi o astfel de problemă.


Numită și boală celiaca sau chiar celiachie, intoleranța la gluten se declanșează la cei predispuși genetic în urmă consumului de gluten (în mare parte provenind din cereale) și face parte din rândul bolilor autoimune.

Specialiștii nutriționiști recomandă efectuarea unor teste de anticorpi în paralel cu efectuarea endoscopiei digestive. Există o serie de simptome care conduc la acest diagnostic, precum: balonare, flatulență, durere abdominală, constipație,dureri de cap, oboseală și chiar indigestie.

„Anticorpii, atunci când sunt confuzi, atacă organismul în locul individului intrus. Aceasta este pe scurt definiția unei boli autoimune. Celulele, atunci când nu beneficiază de nutrienții specifici în concentrațiile optime, consumă energie aberant, produc în exces ți nu neutralizează radicalii liberi, nu mai elimină reziduurile, îmbătrânesc și mor mai repede, cerând să fie înlocuite mai rapid.

Cu alte cuvinte, disfuncțiile celulei afectează în mod direct mecanismele apetitului și metabolismului. De aceea pentru a iniția procesul de slăbire este nevoie ca celulele să fie sănătoase și să li se asigure o anumită concentrație optimă de micronutrienți”, explică Dr. Horatiu Albu, specialist în nutriția ortomoleculară și master în biologia moleculară a cancerului.

Ei bine, la persoanele cu predispoziție genetică de intolerență la gluten, ingestia acestuia dă startul unei reacții autoimune la nivelul intestinului subțire, care determină deteriorarea mucoasei intestinale.

Prin urmare, se înregistrează o absorbție scăzută a elementelor nutritive în organism, asimilarea defectuoasă a acestora generând un dezechilibru nutrițional major. Corpul luptă să producă energie pentru a menține funcțiile organismului vitale, însă atunci când nu găsește ce să transforme în energie, depozitează grăsime ca energie poteniala. De aici intervine și oboseală cronică.

În articolul

Mănânci mai puțin, faci sport și tot nu slăbești? Înseamnă că ai ACEASTĂ problemă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x