Masajul - sursa relaxarii si frumusetii
Publicat pe 19.10.2010 la 12:50 Actualizat pe 20.10.2010 la 12:03
Te simti obosit tot timpul, stresat si coplesit de grijile zilnice? In acest caz, ai nevoie de un masaj profesionist. Chiar daca nu-ti va rezolva toate problemele, cu singuranta iti va improspata fortele si tonusul.
Masajul este cel mai vechi si simplu tratament medical, spune Victoria Borobeica, maseuza la salonul de infrumusetare Miko. Beneficiile acestuia nu mai reprezinta un secret pentru nimeni, insa, de multe ori, programul incarcat al unei zile nu-ti permite nici macar jumatate de ora pentru propria persoana.
Secretul terapiei consta in tehnicile folosite de terapeut, in functie de profunzimea miscarilor o sedinta de masaj putand sa stimuleze sau sa calmeze, sa revigoreze sau, dimpotriva, sa ofere o stare de somnolenta si relaxare.
Combina masajul cu alte metode de relaxare
Masajul practicat de specialistii de la Miko consta in masarea si apasarea sistematica a tesuturilor moi ale intregului corp, cu scopul de a induce o stare de bine totala. Un rol important il au uleiurile esentiale, 100% naturale, care favorizeaza armonia corpului si elibereaza mintea de stres. Acestea au arome diferite (portocala, levantica, musetel, salvie, lamaie), stimuleaza circulatia limfatica si ajuta la eliminarea lichidelor in exces, fiind folosite ca remedii pentru relaxare, energizare sau detoxifiere.
Masajul poate fi combinat cu reflexoterapia sau shiatsu, fara niciun fel contraindicatii sau efecte secundare. Reflexoterapia este o tehnica speciala ce se bazeaza pe relatia dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman. Este folosita cu succes in tratamentul sau preventia multor dezechilibre si afectiuni.
De cealalta parte, shiatsu este considerata un fel de acupunctura fara ace. Presiunea acestui tip de masaj se realizeaza cu degetele, palmele sau cotul in punctele de acupunctura. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching.
Ce spune specialistul
“Masajul nu are doar o importanta fizica, are si una psihologica. Aceasta forma de terapie are avantajul ca e deopotriva la fel de placuta pentru cel care o practica si pentru cel care o primeste. In lumea sportului, de exemplu, valoarea masajului a fost dintotdeauna recunoscuta, insa abia acum a inceput sa fie folosit si in alte domenii. Nu exista un numar de sedinte necesare, practic cand au nevoie de relaxare, clientii vin la masaj”, spune Victoria Borobeica, maseuza la salonul de infrumusetare Miko
Beneficiile masajului
- calmeaza durerile de cap
- relaxeaza muschi incordati
- alunga insomnia
- accelereaza circulatia sangelui si metabolismul celular
- mareste mobilitatea si flexibilitatea incheieturilor
- ofera un tonus al pielii mai bun
- influenteza favorabil sistemul nervos
- relaxeaza si calmeaza intregul organism
Citeste si Revista Felicia
Sursa foto: hepta.ro