Miracolul „apei ușoare”. Cum o folosim în tratarea cancerului și a diabetului

Publicat pe 09.05.2014 la 11:27 Actualizat pe 09.05.2014 la 11:29

Un medic român a avut îndrăzneala să caute răspunsuri și să transforme enigmatica apă ușoară într-o terapie-miracol.

Un medic român a avut îndrăzneala să caute răspunsuri și să transforme enigmatica apă ușoară într-o terapie-miracol.

Langa noi exista de secole un miracol "zilnici: apa. Este cel mai raspandit element de pe Pamant si alcatuieste trei sferturi din corpul uman. Puterea ei vindecatoare nu inceteaza sa uimeasca.

Exista apa Pi, apa vie, apa plata, apa de ghetar ori de piramida. S-au descoperit apoi apa grea, apa structurata, precum si „DDW-ul”, adica „apa ultrausoara”. Un medic roman a avut insa indrazneala sa caute raspunsuri si sa transforme enigmatica apa usoara intr-o terapie-miracol.

Pe generalul-profesor Ioan Nedelcu, omul care a „lansat” apa ultrausoara in Romania, il gasesti chiar in clinica lui din Capitala. La capatul unui hol larg, inundat de soare, in laboratorul profesorului, aparate ciudate, luminte licarind verzui, pipete care arata ca niste seringi, ecrane care fac masuratori complicate, apoi siruri de microscoape electronice si niste baloane mari din sticla optica, groasa de un deget, pline cu apa. „Tot ce-i aici, in flacoanele astea, inseamna sanatate. Viata sanatoasa, adica. N-aveti idee insa cat de dificil a fost drumul pana aici. Studii clinice intinse pe vreo 15 ani, experimente, incercari, idei, cautari... Si nu doar ale mele. Am fost o mana de specialisti, de varfuri ale medicinei care am reusit sa brevetam un unicat mondial. Chiar un miracol medical: apa ultrausoara. O batalie romaneasca suta la suta. Cu cercetatori romani, inteligenta romaneasca si chiar cu sudoare tot de-a noastra, romaneascai. Se lauda profesorul Nedelcu?

„Lauda? Nu suna deloc bine, dar da, de ce nu, daca meritam? Haideti si judecati singuri.” Mergem catre laboratoare, insotiti de explicatii: „Apa brevetata de noi nu este un produs artizanal, un preparat empiric. Este obtinuta printr-o tehnologie exacta, uluitor de precisa si a fost studiata mai bine de un deceniu in intreaga lume. Numele stiintific este apa usoara sau DDW-30 si a fost aprobata de Ministerul Sanatatii, pentru uz uman, inca din 1997”.

Dar ce este deuteriul? „Deuteriul este izotopul stabil al hidrogenului cu masa atomica 2 si care se gaseste in natura in proportie de o parte deuteriu la 5.000 de parti hidrogen. Prin inlocuirea unui atom de hidrogen din molecula apei cu un atom de deuteriu rezulta apa usoara, care are proprietati terapeutice. Invers, daca inlocuim cei doi atomi de hidrogen cu doi atomi de deuteriu va rezulta celebra apa grea, cea folosita in tehnologiile nucleare”.

Cum a inceput totul? „Povestea nu e noua si a inceput prin anii 60, undeva, in nordul Rusiei. Oamenii de stiinta au studiat in paralel doua populatii ce pareau sa fi descoperit secretul tineretii fara batranete. Mancau diferit, traiau diferit, dar aveau ceva in comun: beau apa de ghetar. Apa de ghetar este pura, fiind formata cu milenii in urma, si s-a dovedit ca are continut redus de deuteriu, ceea ce ii ofera calitati extraordinare”. Cercetarile asupra apei usoare au fost intrerupte apoi, vreme de cateva decenii, caci prioritara devenise studierea apei grele, folosita in domeniul nuclear.

„Abia in anii 90, un cercetator maghiar din SUA, Gabor Somlyai, a facut studii serioase pe apa usoara, ulterior preluate si dezvoltate de colective independente din mai multe tari. Si s-a dovedit ca, daca apa grea are efecte biologice negative (un caine care bea apa de suprafata amestecata cu o treime de apa grea moare in doua saptamani), apa usoara este un adevarat elixir pentru sanatate”.

Ceea ce urmeaza este impresionant. Aflu amanunte uimitoare: ca, pe masura ce corpul imbatraneste, la fel se intampla si cu apa din organsim, iar „gradul de uzura” se poate masura prin cantitatea de gaze dizolvate in ea. Iar daca putem sa inlocuim apa „poluata” din corpul nostru (cea incarcata cu radicali liberi si cu informatie structurala, izotopica si entropica) cu o apa pura, nepoluata, atunci vom reintineri organismul. In plus, s-a dovedit ca apa ultrausoara ajuta la controlarea diabetului, scazand nevoia de insulina si nivelul glicemiei. De asemenea, reduce colesterolul iin dislipidemii, ajuta la recuperarea dupa accidente vasculare cerebrale, stimuleaza memoria si regenereaza epiderma, trateaza bolile dermatologice grave, cum este psoriazisul, si are rezultate spectaculose in tratarea tumorilor.

„Apa ultrusoara, DDW, este una dintre apele care fac lucruri de genul acesta. Toata lumea stie ca imbatranim pentru ca degeneram, apar fibroza si scleroza, pentru ca metabolismul redox (reactia de oxidare sau reducere) ne distruge, dar exista teorii care spun ca imbatranim si pentru ca acumulam deuteriu”, spune profesorul Nedelcu. „Dar cum se poate evita asta, concret?”, intreb cuprins de curiozitate. „Exista doua cai principale. Prima, consumul de legume si fructe proaspete, de vegetale in general, care sunt bogate in aceasta apa usoara, spre deosebire de carne, care sporeste cantitatea de deuteriu. Cea de-a doua, consumul direct de apa usoara. Corpul uman contine mai mult de 70% apa, insa nu este vorba despre apa de un singur tip. De exemplu, avem apa in interiorul celulelor, la suprafata si in afara lor - apa constitutionala. Dar apa de la suprafata celulei difera foarte mult de la un om la altul si se uzeaza odata cu varsta. Mai mult, apa are memorie. Pe parcursul vietii iisi modifica atat de mult structura, compozitia izotopica si entropia, incat primeste proprietati schimbate fata de cea de la nastere.”

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Miracolul „apei ușoare”. Cum o folosim în tratarea cancerului și a diabetului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă agitată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
as.ro
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
MediCOOL
Tipuri de aparate dentare. Prin ce se diferențiază, cum se întrețin și ce efecte au în organism
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți
MediCOOL
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta pielea
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x