Recomandare: nu scoateti polipii la copiii prea mici!

Publicat pe 15.10.2010 la 10:44 Actualizat pe 15.10.2010 la 12:45

O gafa facuta de populatie este ideea mostenita de la altii ca apendicul, amigdalele si polipii sunt ceva netrebuincios, niste atavisme, niste ramasite nefolositoare de pe drumul perfectionarii organismului uman. Gresit in cazul amigdalelor, gresit si in cazul apendicului. Si fiindca discutam despre polipi, eroare si in a-i considera inutili. Polipii fac si ei parte dintr-un lant de aparare imunitara, fiind considerati amigdale plasate in spatele nasului. A apus vremea in care si polipii se scoteau pompieristic, pe banda rulanta, adesea pro­fitand de operatia de indepartare a amigdalelor din gat.


La copii, polipii se numesc vegetatii adenoide. In cazul unor copii, aceste vegetatii cresc uneori excesiv, ca urmare a luptei cu desele infectii. Trebuie reamintit ca polipii copilariei fac parte dintr-un lant de aparare imunitar. Cand cresc prea mult, ve­getatiile, adica polipii copilariei, trebuie scoase pentru ca astupa nasul.

Din aceasta cauza copilul respira doar pe gura, somnul e prost, cu o rea oxigenare a creierului, se scoala obosit, cu cearcane, fara pofta de mancare, este neatent la scoala si sforaie, plus ca nu mai aude bine. Secretiile nazale nu se mai scurg bine, asa ca micutii cu polipi prea mari sunt infundati chiar si cand nu sunt raciti. Polipii prea mari blocheaza si trompa lui Eustachio, asa ca nu se mai aerisesc urechile, aparand otite.


Cei cu polipii prea mari ajung chiar la astm si la traheo-bronsite. Profesorul doctor Codrut Sara­foleanu, seful Clinicii ORL de la Spitalul Sf. Maria, subliniaza ca polipii copilariei se scot cand copilul are o respiratie rea pe nas. Polipii copilariei se scot prin metoda clasica, printr-un chiuretaj, printr-o curatire cu anestezie locala sau generala. Aceasta operatie de polipi e bine sa se faca la varsta de 6-7 ani, pentru ca pana la pubertate aceste vegetatii nu mai au timp sa se refaca.

Daca polipii se scot la 1-2 ani, este o varsta prea mica si ei recidiveaza pana la pubertate. In cele mai multe cazuri, la pubertate, vegetatiile se micsoreaza de la sine. Vaporizarea cu laser se face numai cand polipii sunt mici si s-au concentrat in jurul trompei lui Eustachio.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: liveinternet.ru

În articolul

Recomandare: nu scoateti polipii la copiii prea mici!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x