Sărbători dulci? Ce le recomandă Dr. OZ persoanelor cu diabet

Publicat pe 05.12.2013 la 10:35 Actualizat pe 09.12.2013 la 17:30

Nu este simplu să trăiești cu diabet, iar unul dintre cele mai obositoare lucruri se referă la lista de alimente interzise și elemente recomandate. Persoanele care suferă de această afecțiune duc o viața foarte disciplinată, din care care trebuie să excludă oboseala și stresul. În perioada sărbătorilor acest lucru este mai dificil de realizat. Dacă ai tu însuți diabet sau ai un prieten ori un membru al familiei care suferă de diabet, ai grijă să aveți pe masa de Crăciun și revelion și câteva gustări care să nu îi dea peste cap sănătatea. Dr. OZ te ajută cu câteva sfaturi:

Fructele: poate fi destul de dificil să spui nu dulciurilor când Sărbătorile de iarnă par să grativeze în jurul meselor încărcate cu bunătăți care de care mai delicioase și periculoase pentru un diabetic. Pentru a controla un nivel ridicat de zaharuri, cea mai mare preocupare este aceea de calcula numarul de carbohidrați. Daca poți ține acest aspect sub control, un pic de dulce poate fi permis. Dr. OZ îți oferă și câteva idei de fructe dulci, care au în jur de 15 grame de carbohidrați:

  • o cană și un sfert de căpșuni
  • o cană și un sfert de pepene verde tăiat cubulețe
  • o jumătate de banană medie
  • o jumătate de cană de mango tăiat cubulețe

Alte opțiuni sunt mere, coacăze, zmeură despre care se știe că sunt benefice în reducerea nivelului de colesterol. Afinele pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr și ajută la prevenirea diabetului. Mai mult, toate aceste fructe bogate în fibre ce scad nivelul de colesterol ajută și la crearea unei senzații de sațietate.

Legumele: ele ar trebui să fie un element cheie în orice dietă, nu doar în cele pentru diabetici. Cele mai indicate sunt sparanghelul, care menține un nivel scazut de zahăr din sânge și crește insulina. Broccoli, varza albă și varza de Bruxelles ajută la prevenirea bolilor de inimă. Spanacul este și el unul dintre legumele verzi care pot scădea riscul declanșării diabetului.

Lactate: nu spune un nu total produselor lactate. Iaurtul grecesc cu un nivel scăzut de grăsimi este un mod delicios de a obține porția zilnică de calciu și vitamina B12. Studiile arată că oamenii care mănâncă iaurt zilnic sunt mau puțin predispuși sa aibă diabet. Mai mult, iaurtul ajută la o mai bună digestie. Ai grijă însă ca iaurtul să fie unul natural, fără zaharuri adăugate. Brânzeturile slabe și laptele cu 1 la sută grăsimi pot fi și ele consumate cu moderație.

Proteine: pentru cei care au probleme cu rinichii pe fond de diabet, o dietă săracă în proteine poate încetini agravarea problemelor de rinichi, deși studiile nu sunt conclusive în privința acestui lucru. Cu toate acestea, proteinele sunt o parte importantă în dieta unui diabetic, pentru că aceștia sunt predispuși un risc mai ridicat de malnutriție cauzată de un consum scăzut de proteine. Proteinele slabe sunt o alegere bună. Mănâncă peste de cel puțin două ori pe săptâmână, cum ar fi somonul, care este si bogat în Omega 3. Carnea de pui si de curcan sunt și ele indicate. Alte surse bune de proteine sunt ouă, tofu și gasole gătite la abur.

Gustări: pentru că ești diabetic nu înseamnă că nu te poți bucura de o gustare. Chipsuri de cartofi făcute acasă și orez expandat sau popcorn. Dacă nu te poți renunța la sucurile carbogazoase, poți amesteca apă minerală cu puțină lămâie sau suc natural de fructe.

Foto: hepta.ro

În articolul

Sărbători dulci? Ce le recomandă Dr. OZ persoanelor cu diabet

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x